Wednesday, 19 February 2020

Kembara Hanoi - Cho Dong Xuan Night Market

Entry sebelum boleh check kat SINI...


Ok... Ini entry ringkas... Aku sambung skit la ek... Malam aku di Hanoi... Aku sekali lagi jenjalan kat depan Cho Dong Xuan Market... Tapi aku tak lah masuk lagi kat Cho Dong Xuan Market tu... Lagi pun Cho Dong Xuan Market tu tutup waktu malam... Cara nak ke Cho Dong Xuan Market boleh lah refer kat entry SINI...

Cuma... Kat depan Cho Dong Xuan Market tu lah juga terletaknya Pasar Malam... Memang panjang giler ok Pasar Malam kat situ... Jenuh jugak lah nak sampai ke hujung... Mahu jejak jugak jalan nak menuju ke Hoan Kiem Lake...

Aku tak pegi sampai hujung pon... Memang tak larat nak mengheret kaki ni... Separuh jalan jek... Sebabnya... Masa aku dah terbanyak buang kat kedai bag... Adoiii lahhh... Geram betul...

Depan bangunan Cho Dong Xuan ni lah terletaknya Pasar Malam yang super panjang...

Memacam jenis jualan ada kat sini...

Tengah aku nak jenjalan kat Pasar Malam ni... Tetiba aku and the geng di sapa oleh sorang mamat Vietnam sambil tunjuk package langgan pelacur... Hadoiiii lahhhh... Kaw ni buta ke apa... Geng aku ni dah lah ada yang bertudung... Nak jek aku menyumpah seranah... Tapi mengenangkan ni tempat orang aku just jeling dan blah... Takut pon ye jugak sebab cara dorang ni memang memaksa... Iskkss...

Terus terang lah aku kata... Pelacur Vietnam ni... Memang lawa wehh... Muda semua... Tapi aku tak tahu lah pure pompuan ke tak... Takut geng Sajat jek... Keh Keh Keh... Zaman sekarang susah wehh nak kenal mana jantan mana betina... Semua mende boleh diciplak... Serammm... Ha Ha Ha...

Hati hati lah kalu ada yang hulur package pelacur...

Aku singgah satu kedai bag yang boleh custom made nama... Free pulak tu... Memacam jenis bag ada... Ada yang materialnya macam kulit dan ada yang tak... Kualiti tak sama macam yang kat Hatyai yang aku pegi tu... Sini agak baik skit lah...

Ini lah kedainya... Free Name...

Aku pilih bag macam kulit... Sebab aku rasa materialnya lembut... Masa nak buat nama aku ok jek... Kemas dan senang jek nak buat... Tapi... Time nak buat cover handphone Jay Emm tetiba tak boleh nak buat... Sebab... Jay Emm amik material yang keras kejung jadi susah nak paku nama... Berkali budak tu try tetap tak boleh... Dah lama baru boleh... Tapi tak berapa kemas lah... Kalu ikutkan hati nak cancel jek... Tapi sebab dah bayar... Terpaksalah tunggu! Adoiii lah...

Mood Jay Emm dah berkecai... Berjam ok menunggu... Dan disebabkan dah buang banyak masa... So tak dapatlah nak jalan jalan sampai ke hujung... Cuma aku sempatlah beli stokin berjenama kat sini... Seyes berkualiti... Tak rugi beli... Murah pulak tu... Boleh beli dalam kuantiti yang banyak!

Ni lah wallet aku... Lawa tak? He He He...

BERSAMBUNG...

20 comments:

  1. wah cantik lah ....murah tak harga beg tu.

    ReplyDelete
  2. zaman skrg 'lelaki' lagi anggun dari 'perempuan'...lelaki tulen pun tergoda tgk 'perempuan fuhh' heee

    ReplyDelete
  3. dunia dah akhir zaman...lelaki nak jadi pompuan, pakai tudung atas kehendak suami pastu togel..muda2 lagi dah meninggal...allah hu...tanda-tanda kiamat dah ada...semoga kita semua meninggal dalam keadaan husnol khotimah aaminnn

    ReplyDelete
  4. lawa wallet awak..tapi dh lama x nampak awak guna hiihihi...

    ReplyDelete
  5. mood mmg dah kelaut..di belek di tebuk2 tak lepas..adusss

    ReplyDelete
  6. kalau tak takut dengan corona virus..boleh pergi hanoi dan jgn lupa sgah pasar malam ni..tp buat masa skrg ni..cancel la dulu mana2 trip..biar keadaan reda dahulu

    ReplyDelete
  7. akak pun singgah beli tshirt anak kat zink merah tu

    ReplyDelete
  8. Pergh.... salute la... ko bole ingat balik hari kejadian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp byk gak dah lupa... maklum dah tua.. 😬

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...