Thursday, 6 February 2020

Kembara Johor - Berjaya Waterfront Hotel

Uhuk... Uhukk... Uhukkk... Bebatuk skit... He He He... Masih berkisar kisah di Johor... Ok... Mari aku ringkaskan citer...

Bebaru ni... Aku dapat sponser penginapan di Berjaya Waterfront Hotel... Perghhhh! Memang rezeki beb! Dah lah dapat sponser stay hotel... Suite Room pulak tu! Amekk kaw... Ha Ha Ha... Alhamdulilah ya Allah di atas rezeki tak terjangka ini... 

Terima kasih tak terhingga kepada pihak yang sponser penginapan semewah ini... Kalu boleh sponser lah lagi... Ha Ha Ha... Demand!

Pe lagi... Marilah kita usha Berjaya Waterfront Hotel ni dan fefeeling macam orang kaya... Kah Kah Kah...

Inilah bangunan Berjaya Waterfront Hotel... 

Actually dari sini boleh naik Ferry untuk ke Indonesia taw... 

Tu diaaa... Club Lounge...

Bertingkek tingkek macam kek lapis... 

Hamparan karpet merah...

Ini Suite Room aku... No 1625... Mari lah masukkkk... Buat cam hotel sirik... Ha Ha Ha...

Pintu masukkk...

Ehhh... Tengok apa tu Aci?

Pemandangan luar hotel menghadap Singapore U'Ouls!

Ruang Tamu... Huh! Luas giler...

Perghhh! Sedap membutaaaa...

Kitchen net pon... Huh! Lengkap dengan kettle dan fridge...

Ada 2 toilet ok... Ini toilet sebelah kitchen net... Aku pon tak tahu nape toilet sampai dua... Satu pon cukup kot...

Almari baju... Ada pintu untuk keluar tapi tak boleh bukak... Aku rasa dulu bilik ni kecik kot tapi renovate jadi satu...

Canggih jugak lah.. Semua suis lampu tekan kat mesin tu jek...


Ini toilet dalam bilik... Siap dengan bathtup... Best rendam hitik ni... Ha Ha Ha...

Mahal kit dia... Memacam ada.. Lengkap!

Ada swimming pool besau...
Pemandangan dari sudut sini...

Jomm renang hitik... He He He...

Kat situ lah Jeti nak ke Indonesia... Pemandangan ngadap Singapore!

Itulah Istana Pelangi hak milik Sultan Johor! Luas giler wehh... Kat situ lah dia main kuda dan simpan kereta mewah dia...

Solat lah walau di mana kaw berada... Kerana.. Tiada nikmat Allah yang mampu kaw dustakan...

- XOXO -

21 comments:

  1. bilik beso puas golek golek dalam tu

    ReplyDelete
  2. Rasa cam tuan puteri plak kan ✌️✌️

    ReplyDelete
  3. Semuga murah rezeki selalu 🌹🌹

    ReplyDelete
  4. Rendam hitik... membuta tak hengat... nk p makan jalan kaki jek...

    ReplyDelete
  5. subhanallah. cantiknya pemandangan tepi laut. rindu johor ! ^_^

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah rezeki. Bestnya dapat penginapan free macam nih. Dapat bilik besar plak tu. Berendam tak dalam tab mandi dalam bilik tu? Berenang itik tak kat kolam mandi tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malu nak rendam... takut air berkurang... ha ha ha

      Delete
    2. Hahaha, alasan tak boleh blah. Mandi ramai2 tak pe, tak perasan air tu kurang sebab apa.

      Delete
  7. wah serunuk kak! tampak view dari hotel langsung laut... sedapp

    ReplyDelete
  8. katil 1 je ke? toilet 2? mak aiiii

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...