Monday, 9 March 2020

Kembara Danang - Cho Han Market

Entry sebelum boleh gali SINI...


Setelah puas guling guling atas katil... Mari lah kita mengatur langkah berjimba jimba pulak... Ha Ha Ha...

Trip Danang ni memang santai sangat... Macam jenjalan kat kampung sendiri... Memang tak ada aktiviti lasak... Kerahan tenaga... Semua tak ada... Kalu ikut plan asal aku nak ke The Marble Mountain... Tapi... Disebabkan aku tak nak renyah... Dan tak nak sakit kepala aku makin menjadi jadi... Jadi... Aku amik keputusan nak cancel jek The Marble Mountain tu... Malas! Ha Ha Ha..

So... Apa aku nak buat ni? Moh ler kita perhabis duit kat Cho Han Market... Keh Keh Keh... Dekat sangat dengan hotel... Just jalan kaki jek... 

Jalan dalam beberapa minit... Ehhh.. Dah sampai... 

Masuk masuk jek dalam Cho Han Market... Wahhhh! Wahhhh! Besonya tempat ni... Memacam hado... Makanan.. Pakaian... Souvenir... Kasut... Banyak lahh...

Kat tingkat atas... Syurga kasut U'Ouls! Banyak giler wehhhh kasut... Cakap jek nak kasut apa... Kasut sukan ada... Tinggi... Tak tinggi.. Kulit... Tak kulit... Ehhh... Memacam pattern! Dan paling penting harganya murah bangettt!

HH dan Jay Emm dah rambang mata... Aku just perhati jek laa... Ha Ha Ha...

Bag... Cadar.... Ehhh memacam....

Aku grab t-shirt jugak kat sini...

Owner kedai ni siap tulis harga kat kertas kotak... Sambil bergurau... Si HH ni buat owner kedai ni gelak berdekah... Aku tak ingat apa yang digelakkan... Tapi memang kelakar... And yet we end up with cheap price!

Dok menerai kasut tak habis habis... Adehhh lah...

Memacam material kain pon ada kat sini... Beli lah kalu suka...

Souvenir macam biasa.. Melambak kat sini...

Aku singgah kat satu kedai souvenir ni... Kat level bawah... Bebetul kat pintu masuk... Memula just survey harga jek... Tak beli pon... Kebetulan si makcik tua jaga kedai tu... Tengah nak riki harga dengan makcik tu... Tetiba boleh pulak si makcik tua ni sendeng bontot macam nak berak... Reaksi pengotor giler... Terkejut lah si HH... HH cakap elok elok... Dia boleh biadap buat perangai pulak...  Mencarut cakap bahasa dia... Tak nak layan We'ouls... Kaw kalu tak nak sebut harga baik jangan niaga... Terus We'ouls blah... Pelik tengok... Ke dia giler? Tapi make up tebal 18 inci... Kalah Sajat.... Iskksss... 
* Ehhh... U'ouls kenal ke sape Sajat tu? Tahu? Sajat tu... Sah Aku Jantan Ada Telur... Kah Kah Kah....

Tapi malam tu... Kebetulan We'Ouls lalu kat kedai yang sama... Budak yang jaga... Anak dia laa kot... Try tawar harga... Dapatlah kurang skit walau tak murah mana... Jay Emm belikan aku bag... Aku suka sangat bag tu... Bag burung hantu... Keh Keh Keh... Walaupun kadang pilihan aku tu merepek... Bila aku nak tu... Dia belikan lah jugak... Ha Ha Ha...



BERSAMBUNG...

11 comments:

  1. Hahaha.. pilihan ko mmg rare.,,

    ReplyDelete
  2. eh ehh..siapa Jari Manis tu..komen ke kemain

    ReplyDelete
  3. perghh...mmg murah kasut kat sini leh dpt RM20 sepasang..x ke meroyan..tapi kasut yg JM beli kat sini dah pakai sampai lunyai..tercabut dah tapak..tahan la setahun..ok lah RM20 jek

    ReplyDelete
  4. S.A.J.A.T??? ahahaha...baru la itew tahu

    ReplyDelete
  5. lama tak tgk beg burung antu tu..ada lagi ke hihihi

    ReplyDelete
  6. bestnye shopping....mna bagnye...nak tgk boleh? hehehe....actually burung hantu pun kiut juga...

    ReplyDelete
  7. Halah.. halah.. Geram pula tengok kasut pelbagai bentuk dan jenis tu.. Mujurlah gambar je.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. Untunglah ada orang belanja.. meh tengok begnya..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...