Tuesday, 31 March 2020

Kembara Danang - Da Nang International Airport

Entry sebelum boleh jenguk SINI...


Yeahhh! Akhirrrnyaaa... Entry travel ke Vietnam berada dipenghujungnya... Huh! Lega... Lama sebenarnya aku peram kisah kisah kat Vietnam ni... Kalu telur dah lama menetas... Ha Ha Ha...

Transport untuk ke Airport... Pihak hotel yang uruskan... Bayar jek lah... Malas dah nak fikir banyak... Janji sampai jek... 

Tapi percayalah... Setiap kali aku balik dari travel memana country pon... Part nak balik ke Malaysia ni adalah moment yang paling hati bercampur baur... Ada yang rasa susah nak move on sebab dah seronok sangat berjalan... Ada jugak rasa nak cepat balik Malaysia... Ha Ha Ha... Dan sudah tentulah... Part paling melegakan bila kaw dah melepasi segala cabaran tok nenek biokrasi dan imigresen dan dah berada dalam kapal terbang untuk pulang ke Malaysia... Sape ada rasa macam aku tu? Ha Ha Ha...

Tak banyak nak citer saat saat akhir aku di bumi Vietnam... Layan gambar je boleh? He He He...

Da Nang International Airport... Besar wehh...

Erkk... Marco Polo Club?

Dua Aci kesayangan ku... Yang menemani ku tiap detik dan waktu... He He He...

Kopi komunis... He He He...

Cik Akauntan dengan kunci kira kiranya... Besonyee mesin kira... Ha Ha Ha...

Last kopek shopping... 

Inilah kasut yang penuh dengan drama kontolbesi di awal travel ku ke Vietnam... Abis lantai KLIA2 aku maki... Kah Kah Kah..

Dan tetiba budak ni datang kat HH... Dok nak manjah manjah pulak... Anak sapo nih?? Agaknya dia tengok HH ni macam Smurf kot... Kah Kah Kah..

Mama Giant and Mama Smurf... Ha Ha Ha... 

Ahhh... Rindunyaa nak travel lagi... Hu Hu Hu...

Ashok's Butter Masala with Chiken Biryani... Jemput telan liur... He He He...

Selamat tinggal Vietnam... 


Tiring? - Yes!
Regret? - No!
Experience? -  Priceless!


- TAMAT -

17 comments:

  1. Jgn mimpi nak terbang tahun ni ..tahun depan la gamaknyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tergerak ati x beli tix pon kecuali burn krabi... nasib baik!

      Delete
  2. bestnye....xpe...nnti nnti travel lg....

    ReplyDelete
  3. Hamboi.. cik akauntan kemain kusyuk dengan kira-kira..

    ReplyDelete
  4. Sempat lagi syopping kali terakhir.. hahaha..

    ReplyDelete
  5. Yeah!! Menanti entry baru pula..
    Meriah gambarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak habiskan medan lak... Bercinta betul... Ha ha ha

      Delete
  6. bestnye. lama dah x travel ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... Apakan daya... Dok laa umah... ha ha ha...

      Delete
  7. Dan la juga wal tahun berjalan ke Sabah...jadi la..janji naik kapal terbang,,,hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg ni mampu mandang langit jek... He He He...

      Delete
  8. Tak pernha sampai Danang lagiii. Alaaa bestnya jalan sama2. Jom nanti dengan JM boleh akak-akak berdua main dengan Zinnirah sekali haha - khai kakijalans.com

    ReplyDelete
  9. Frust sampai ke suda aku tak beli wallet jenapa monyet..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...