Thursday, 9 April 2020

Kembara Jeju - Seohaean-ro Beach

Entry sebelum jenguk SINI...


Hari ni aku nak sambung kisah aku kat Jeju Island...  Berkurun nak habis citer ni... Jenuh wehhh nak ingat every moment... Huh!

Seohaean-ro Beach? Apa tu? Aduhhh... Actually... Aku main bantai jek taw letak nama pantai ni... Sebab...  Pantai ni pon terletak sepanjang Seohaen-ro... Dan aku tak tahu the exactly nama tempat ni... Kah Kah Kah... Kalu U'Ouls lebih arif tentang tempat ni... Beri aku nama sebenarnya ye... Nanti aku tukar... He He He...

Seohaean-ro Beach ni terletak berhampiran dengan tempat penginapan aku... Nak jalan kaki tu ok jek kalu larat... Tapi... Sebab aku nak ronda ronda... Better naik kereta jek...

Aku ke Seohaean-ro Beach ni waktu malam hari pertama aku jejak Jeju Island... Dan pagi hari terakhir aku di Jeju Island... Haaa... Dua kali aku lepak pantai ni... Kedua dua waktu ni beri pemandangan yang berbeza... Sejuk ya amat... Sekali hembusan angin pantai... Fuhhhhh! Rasa nak tercabut anak tudung! Kah Kah Kah...

Actually... Kat Seohaean-ro Beach ni ada Muslim Friendly Restaurant taw... Tapi... Aku tak sempat riki dan aku tak pergi... Aku dapat tahu ni pon bila dah balik Malaysia... So... Kalu U'Ouls rajin nak riki or pegi... Boleh lah terjah... Sila refer SINI ok...

Bada Punggyeong (바닀풍경)
[Korean food] General Restaurant
654, Seohaean-ro, Jeju-si, Jeju-do
+82-64-711-7992

OK... Tak ada apa nak sembang... Tengok gambar aje laa ye... He He He...

Choi Ji Woo tu nak terbang ke mana tu? He He He...

Tak payah pegi jauh jauh nak dapatkan semak samun u'ouls... Sini pon hadooo... Ha Ha Ha...

Kaw mampu tengok Ular Tedung mampu berdiri? Ha Ha Ha...

Indahnya pemandangan... Nyamannn...

Tidak hanya dengan pantai... Tapi... Bukit bukau... Cool..

Hyun Bin dok mancing apa tu? Mackerel masak kicap sodap jugak ni?


Pemandangan Seohaean-ro di waktu malam pulak...

Jun Ji Hyun bersama Jong Jong Inai... Kah Kah Kah...


Jo Jung Suk buang tebiat nyelam memalam... Pegang apa tu?

Jong Jong Inai dan Ipong Waja Wali... He He He...

Jeju City Tour pon hado....

Neon sepanjang pantai... 

Lawa kan bangunan restaurant ni...


BERSAMBUNG...

17 comments:

  1. Ula tedung berdiri... ngal...

    ReplyDelete
  2. Jong2 inai lepuk nak tak??

    ReplyDelete
  3. Aku nak repeat... aku nak pancake seafood!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko buat sirik jek laa... Goreng welcome welcome... 😹

      Delete
  4. Nak pi juga suatu hari nanti...

    ReplyDelete
  5. banyak nye patung.....cantik rumput dulu bila dalm gambar...tpi bila sebut ular tedung...risau pula kalau dia betul2 muncul...

    PS : beriya beli ink...printnye baru brp keping je sepanjang 23 hari ni...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Negara 4 musim memang byk patung gini...

      Ps: Beriya panic buying ye... ha ha ha

      Delete
  6. rumput dia tinggi whoaaaa masuk terus tak nampak

    ReplyDelete
  7. kedai sepanjang tepi pantai memang unik dan cantik syiok lerrr lepak2 kat tepi laut

    ReplyDelete
  8. ular tedung??? cisssss hahahaha

    ReplyDelete
  9. Hyun bin??? kita pilih Park Seo Jun tak pun Song Seung Hun

    ReplyDelete
  10. Ipong Waja Wali??? kah kah kah...cubit kang

    ReplyDelete
  11. ehh bestla g Jeju..g lagi nak? kali ni nak drive

    ReplyDelete
  12. Besar tak Jeju niii? Kawasan dia bersih ke? Nampak macam kat luar bandar sikit tapi still cantik. hehehe - khai kakijalans

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...