Tuesday, 3 September 2013

Kembara Sarawak 2013 - Info Van

21 Disember 2012... Bermulalah percarian untuk arrange transport sepanjang di Kuching, Sarawak nanti... Search punya search jumpalah satu web yang menyediakan sewa van... Tapi aku minta maaf tak boleh kasi link web tu... Sebab menurut owner, web tu telah dihack... Huh! Kesian... Agak cuak gaklah aku masa tu... Sebab nak refer balik tetiba tak ada... Tetiba aje web tu hilang setelah aku membayar deposit van.. Huaaaaa...

Nasib baik aku ada simpan lagi contact number dan email owner tu... Nama owner tu En. Ahmat Sahminan... Panggil En Mat aje... Dia ni dah buat business sewa van dah lama... Senang berurusan dan dia akan beri semua info yang kita mahukan...

Actually, service harga sewa van dengan En Mat ni ada macam2... Ada sewa van sahaja... Ada sewa van siap dengan pemandu dan petrol... Ada untuk 8 jam... Ada untuk 12 jam... So terpulang pada kita yang tentukan... Harga pon tak banyak beza dan ada macam2 jenis van...

Jadi, aku decide sewa van siap dengan pemandu, petrol dan airport transfer... Total harga sewa van untuk 2 hari, 12 jam, 2 pemandu dan petrol adalah RM 1,000 sahaja... Aku bayar deposit van RM 200 dulu... Selebihnya bayar masa dah sampai... Total harga van RM 1,000 tu dibahagi 20 orang... Hu Hu Hu...


Details Sewa Van..

Owner : En. Ahmat Sahminan (En. Mat)
Phone No : 019-8846806
Email : arisha081@hotmail.com
Van Service : Airport transfer return, 2 driver, 2 van, petrol, 12 hours service, 2 days.
Total price : RM 1,000