Sunday, 5 November 2017

Kembara Wuxi - Water Margin Park

Entry sebelum boleh serang SINI...


Turun je dari Cruise... Aku pon bersiar siaran lah sekitar Water Margin Park... Serious besar bapak ok kawasan sini... Tak larat der nak menapak semua tempat dengan keadaan hujan gini... Adehhh lah...

Tak banyak nak citer... Meh ler layan gambar posing tampan anggun kacak jelita aku kat sini... He He He...
Melepak kat sini... 

Dorang tengah shooting kat sini... Tak boleh masuk...

Boleh layan drama dan filem The Three Kingdom kat sini... Comel jek bebudak sekolah berbaris nak tengok movie...

Sana sini bangunan... Sana sini orang... 

Tanglung petak bergantungan...

Layan tempayan tembaga.... Besau bapakkk...

Berada kat sini seolah macam aku dah termasuk zaman Dinasti... Feeling habis... Jemput lah masuk! Buat macam Istana sendiri... He He He..

Jom cuci mata nyoping...

Kemain hidup si HH kalu nyoping... Jay Emm ntah hilang ke mana... 

Sebaris ni semua tempat shopping... Aku nyesal tak beli replika pedang The Three Kingdom... Ada lebih 10 pedang... Kat sini je ada... Tempat lain tak de... Harga pon tak mahal sangat... Adehhh... Nyesal!

Di kejauhan... Pelabuhan Cruise yang aku naik tadi...

Aku sebenarnya teringin nak naik gelong bulat tu... Macam best jek... Aku berangan nak pusing pusing atas air... Tapi... Bila fikir balik... Ehhh.... Rasa takut pulak... Buatnya aku tersalah guling... Kena pulak hempas ombak.. Tak masal aku sampai Selat Melaka pulak kang! Abis bag aku kat Shanghai cemana? He He He...

Aku tukang payung Atuk ni... He He He...

Moh ler kita tuko mood Autumn... Ha Ha Ha... Autumn laa sangat! Padahal aku kena tipu! Sedih!

HH dan payung biru...

HH lagikkk... Ha Ha Ha...

Jay Emm dan payung purple... Pink tak de... He He He...


BERSAMBUNG...

9 comments:

  1. Kalau JM dpt payung pink mesti nampak lagi suwiitttt..kah kah kah sila muntah

    ReplyDelete
    Replies
    1. manis gambar last tu, rasa kena diabetis.hehe

      Delete
  2. Mandi hujan kita hari tu..bila hujan nak berposing maut pun terhad...mencik kena tipu

    ReplyDelete
  3. Kalau cuaca x hujan..view lagi lawa kan..ni asyik lindung kamera dari basah..adeh

    ReplyDelete
  4. Si kacak bersama payung biyu 😬

    ReplyDelete
  5. cantiknye view....mcm autum jugak tu....teringat plak drama kt tv...

    ReplyDelete
  6. Bestnya cantik gambar2 semua

    ReplyDelete
  7. memang cantik tempat ni cam dalam drama petang-petang

    ReplyDelete
  8. OK jgk autumn tu..lawa berpayung haha

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...