Monday, 18 December 2017

Kembara Hangzhou - Hefang Old Street

Entry sebelum boleh gigit SINI...


Kebanyakan tempat di Bumi China ni... Memang banyaklah tempat pedestrian shopping streets... Hangzhou pon tak ketinggalan... 

Kalu U'ouls nak berbelanja sakan kat Hangzhou ni... Bolehlah berkunjung kat Hefang Old Street... Memang heaven shopping kat situ...  Cemana nak ke Hefang Old Street tu? Senang jek... Just jalan lurus dan terus je dari Middle Zhongshan Road... Cara nak ke Middle Zhongshan Road? Boleh refer entry SINI...

Jalan je sehingga jumpa Hefang Old Street... Kalu dah nampak orang huru hara semacam je maknanya U'Ouls dah sampai lah Hefang Old Street tu... He He He...

Sampai je kat Hefang Old Street tu... Aku rembat banyak barang kat Miniso Hangzhou... Domesky... Memang puaslah... Banyak barang berkualiti... Dan murah! 

Kain sutera pon banyak kat sini... Aku rembat shawl... Seluar pendek... Baju tido... Semua materialnya dari kain sutera China... Kalu pakai... Lembut jek... Harga pon murah... Ahhh... Nantilah aku listkan budget eh... He He He...

Satu lagi barang wajib beli kat Hefang Old Street ini adalah Green Tea! Murah dan bagus untuk kesihatan... Seyes! Menyesal tau kalu tak beli... Mana kaw nak cari daun teh segar gitu... Even kaw panjat Cameron Higland pon berdentum harga... Tapi kat sini boleh di beli dengan mudah... 

Jangan jadi macam Jay Emm... Dia tak beli langsung... Bila balik Malaysia... Aku kasi dia test... Haaa amekkk on spot semua angin kuar dari dalam badan dia... Cissss! Last last... Bekalan teh aku jadi mangsa ragut... Sape peragut tu? Jay Emm lahhh... Nanges... Ha Ha Ha...

Ikut lah arah mana kaw suka...

Kiri kanan tengah... Semua kedai!

Design bangunan lama...

Kemain Naga ni santai... He He He...

Kedai teh memang bersepah... Cuma... Kena riki dulu... Sebab... Ada setengah kedai yang beri diskaun atau buy one free one!

Memang best minum green tea ni... Fresh!

Satay Ketam... 

Masuk Domesky... Memacam ada... Comel kan towel lap tangan ni?

Jalan lagi...

Kemain Apek ni dengan spek mata hitam dok usha orang lalu lalang... Jual pe Pek? Jual maruah ke? Keh Keh Keh...

Ni satu lagi kedai teh!

Aku giler pegi Miniso Hangzhou... Miniso kat Hangzhou tak sama eh dengan Malaysia... Yang kat Malaysia tu... Ko tak masuk pon tak pe... 

Ni Panglima Garang... He He He... Tapi cuba perhatikan ukiran kayu depan tu... Adehhh... Halus gilerrr! Tengah jalan pulak tu.. Kalu kat Malaysia... For sure dah kena kopak dengan tangan nokharommmm!

Tak larat dah nak jalan...

Amboihhhh.. Gumbira bebeno Tok Bon Cit bukan nama sebenar ni... Kemain lagi mengangkang... Sesuka kaw je letak bathtub tengah jalan... Cehh!

Ehh... Tok Bon Cit badan punyalah beso... Tapi hasil sperm cenonet itu jek anaknya??? Baik pakai kondom! Kah Kah Kah...

Ni lagi satu... Kaw tu Pak Guard jek! Bukan Tokei kedai! Pegi salin baju... Baju securiforce kaw mana? Basah ke? Keluarkan pistol kaw sekarang! He He He...

Jalan basah... Hujan masih tak reda...

Aku dan Hefang Old Street...


BERSAMBUNG...

18 comments:

  1. uniknya Hefang street, tempat shopping tapi ada banyak patung-patung dan ukiran cantik.Saya masuk miniso kl dah beli macam-macam, kalau sampai miniso hangzhou tak tau jadi apa

    ReplyDelete
  2. Love this place's vibe! Nampak unik sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vibe tak pe... Jangan Vape.. He He He...

      Delete
  3. Peragut mcm JM patut masuk penjara sb meragut kt Malaysia bkn kt NZ

    ReplyDelete
  4. JM keluar angin tu kira bom kentut la kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tutup telinga... Hina bunyikkk dia... Ha Ha Ha...

      Delete
  5. Kalo mak pun mcm JM..teh teh ni pandang sblh mata je..yg diburu tentu baju bajan dan beg hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak memang boleh geng dengan Jay Emm dan HH... Pastu balik Malaysia... Ranapkan orang lain punya barang yang dia tak beli kat sana... Ampehhhh jek! He He He..

      Delete
  6. Macam menarik pulak barang2 dekat sana. Boleh jadi rambang mata mcm ni.

    ReplyDelete
  7. Best wwoo pegi hefang street ni rasa x nak balik 😬

    ReplyDelete
  8. Kentut itew bau strawberry πŸ˜‚

    ReplyDelete
  9. Daun teh china ni..bila rendam minum sedap x perlu letak gula..lagi best tu asyik meletup jek kat lobang bontot tu..tu sbb orang2 di china kurus dan perut kempis sbb kurang gula dan susu

    ReplyDelete
  10. Hasil tok bon cit tu kecik sbb sperm kurang zat 😜

    ReplyDelete
  11. Rugi wooo kalau pegi hangzhou x singgah sini..miniso kat msia brg rm10 tp kat miniso hangzhou 10 yuan jek

    ReplyDelete
  12. Itupun 10 yuan still pikir... cet...

    ReplyDelete
  13. hahhaha nyesal la sis JM xbeli...
    perghh uniform guard depa lengkap..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...