Wednesday, 7 February 2018

Kembara Cambodia - Artisans d'Angkor Art & Crafts Centre

Entry sebelum boleh jentik SINI...


Lokasi yang seterusnya adalah Artisans d'Angkor Art & Crafts Centre... Sampai kat sana... Si HH masih dengan sikap dingin Ziana Zainnya... Dan aku pulak pasrah Erra Fazira... He He He...

HH ke kanan... Aku ke kiri... HH ke depan... Aku ke belakang... Jay Emm? Jay Emm persimpangan dilema Nora... Ha Ha Ha... 

Aku membontot Jay Emm jek ke sana sini... Sekali sekala... Si Jay Emm meluah rasa kecewa jugak tentang HH... Sebab... Dia rasa HH patut beralah memandangkan emosi aku pon kurang stabil saat ini...

Tak banyak nak citer pasal Artisans d'Angkor Art & Crafts Centre... Boleh dapatkan info kat SINI... Selebihnya... Just layan gambar aje laa ek... 

Untuk tujuan lawatan... Kita akan diberi pass lawatan... Dapatkan dan pulangkan pass lawatan di pintu masuk... 

Tiada bayaran entrance dikenakan... Free aje.... Lepaklah berapa lama kaw nak... Dan berhati hatilah semasa berada di kawasan pembuatan kraftangan...

Boleh lepak minum kat sini...

HH yang merajuk bawak diri... He He He...

Alat yang digunakan untuk mengukir...

Tekun betul dorang buat koje... Tak berani aku nak bersin... Takut kaki patung kudung sebelah... Keh Keh Keh...

Halus gilak wehh... Lubang hidung pon boleh nampak... Ha Ha Ha....

Ramai pelancong mat minah saleh jek...

Teratai layu di tasek madu...

Gaya dah macam Abdul Wahib... He He He...

Ehhhh... Adinda Aluyah Kuih Lapissss... Ha Ha Ha...

Kalu macam itu... Anaaa mahu sekilo bikin baja... Wehhh Sheikh... Ana saudagar beruk... Bukan saudagar tahikkkk!

Semua yang tengok pasti akan pengsan.... Canntikkk ka ini Adinda Aluyahhh? Pengsan!

Bro ketap bibir... Geram apa tu bro? He He He...

Ni lukis atas kayu...

Ehhh... Dump Dump pon ada...

Nampak bangang bangang jek kan... Tapi... Mahal nak mampos ok...

Mesin tenun... 

Award dari pelbagai pihak....

Adinda Aluyah... Pilih pilih... Pegang pegang... Tengok harga terus lepas... Kita amik bau jek laa... Ha Ha Ha...


BERSAMBUNG....

33 comments:

  1. Ajin nya dak SS ni..hari2 ada entri baru..tlg taip utk Jay Emm boyehhh

    ReplyDelete
  2. Meh nak jentik tapi nak jentik kat mana 😜

    ReplyDelete
  3. Ekeekek sorang nora, sorang ziana sorang lagi erra eh..yg pasti semua cun melecun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jm 2 nama laaa..alauyah & nora hehe

      Delete
    2. Tambah satu lg... Jagung Manis... he he he

      Delete
  4. Kah kah kah..muka aluyah sana sini....busok peluh 😬

    ReplyDelete
  5. Mmg kreatif sgguh pekerj kat sini..halus jek hasil tangan..tapak tangan jgn tanya arr..x sehalus dan selembut hasilnya

    ReplyDelete
  6. Ada ukiran atas kayu atas batu atas besi sib baik ada ada atas air 😜

    ReplyDelete
  7. Harga dlm USD mmg mampu tgk pegang dan tinggalkan jejak jek

    ReplyDelete
  8. Aluyah kuih lapis? Mmg perut dah berlapis ni 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bopa lapis dh jm? Cer membongkok haha

      Delete
  9. Masuk sini mmg free so x rugi pun kalau nk singgah boleh tengok hasil kraftangan kebanyakan ukiran muka dan patung buddha, gajah, beruk dan paling teruja tu dorang boleh ukir utk size sebesar tapak tgn mcm ckp SS la..lubang hidung pun jelas tau 😘

    ReplyDelete
  10. Mesti SS masih teringat2 lg kn ms ni..rindu pd yg dah tiada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab baru lagi mak... Setiap detik ingat... x kan pernah lupa...

      Delete
  11. Kalau bwk balik kepala tu sahih kena tmbh baggage..berat nmpk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawak balik malaysia x de masalah mak... takut kena hantar semula ke combodia jek yg payah! Dia nak balik sebab rindu kat kekawan tengkorak yg lain... ha ha ha

      Delete
  12. Fokus giler. Orang duduk dekat2 pun diaorang buat dunno jek!

    Kalau berdiri depan diorang pastu nyanyi lagu Shark Do Do agaknya kena baling tak dengan batu kayu tu semua? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu sebab SS tak berani nak bersin... takut hilang idung... he he he...

      Delete
  13. Matik laaa πŸ™„πŸ™„
    Mampu tgk je laaa

    ReplyDelete
  14. Awat model aluyah pegang pegang lepas...mahal kaa

    ReplyDelete
  15. Semua menarik tapi for sure mahal nak matey kan...

    ReplyDelete
  16. Tak dapat beli dapat tangkap gambar pun jadilah.. buat kenangan..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...