Saturday, 17 March 2018

Kembara Queenstown - Patagonia

Entry sebelum boleh tembak SINI...


Dah puas meronda area jeti... Souvenir pon dah penuh kat tangan... Slow slow lah We'Ouls beredar untuk pulang semula ke Butterfli Lodge...

Tapi... On way ke tempat kereta... Bila terpandangkan Patagonia... Aku ajak HH dan Jay Emm masuk... Aku teringin sangat nak makan ice cream chocolate... Ayuhhhh! Kita terjahhhhh!

Haaa... Patagonia kat Queenstown ada dua taw... Satu bangunan bulat... Satu lagi bangunan petak... Jarak kedua duanya tak jauh... Kurang 50 meter jek... Kentut pon boleh dengar... Ha Ha Ha... Jadi pilihlah mana kaw nak...

Patagonia Queenstown ni unik... Bangunan dia bulat... Nampak kecik... Tapi dalam dia besau....

Masuk je dalam... Aku terus ke tingkat atas... Cari tempat duduk... Masa tengah cari tempat duduk... Kebetulan ada meja kosong depan tingkap besar...

Tetiba... Ada sorang Minah Saleh ni... Berebut dengan HH nak tempat duduk yang sama... Memang rasa kelakar sangat waktu tu... Memasing semua gelak gelak... Dah macam main kerusi beracun... Keh Keh Keh... Di sebabkan Minah Saleh ni lebih pantas dari HH... So... Dia lah dapat dulu sambil kata "Sorry I get first!"... HH "It's ok"... Then... Minah Saleh turun beli makanan dan tinggalkan geng dia jek lepak duduk...

So... Aku duduklah kat meja belakang... Sambil tu... Aku usha usha orang kerusi sebelah Minah Saleh tadi... Then... Bila orang sebelah angkat jek bontot... Cecepat aku letak bag kat sebelah... Akhirnya aku dapat jugak duduk kat tingkap beso tu... Duduk sebelah Minah saleh tadi...

Si Jay Emm dan HH kat bawah beli ice cream... Bila dorang naik jek tengok tempat dah bertukar... HH dan Jay Emm "Ehhhh! Dapat jugak duduk sini"... Then... Minah Saleh tadi pon datang letak makanan atas meja sambil pandang HH "Now You are here"... Sambil gelak gelak... 

Inilah tempat duduk yang sentiasa menjadi rebutan... Duduk kat sini terasa macam tengok tv besauuu... Nice view ever! Dan yang pakai baju merah tu lah Minah Saleh yang berebut tempat dengan HH... He He He...

Chocolate Ice Cream gluten free... Thanks Jay Emm belanja SS makan ice cream! Muahhh ciket!

Dua tingkat... Lawo doodle kat dinding tu... Jay Emm dan 2 plastik souvenir... He He He...

Memacam kek ada... 

Sempoi kan... Ice cream batang dia golek gitu jek... Adehhhhh laaaaa...

Kek yang mengiurkan... Tapi... Amiklah yang gluten free...

Ini pon Patagonia... Tidak jauh pun dari Patagonia bangunan bulat tadi... Lepak kat sini pon nyaman jugak sebab dapat view luar... Berhampiran dengan jeti... 

Dah puas menjamu mata dan tekak... Marilah kita balik... Hari pon dah nak gelap... Jommmmm!



BERSAMBUNG...

23 comments:

  1. dpt ice cream besaq mcm tu muah ciket je kt jm??sungguh tak adil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak agak bila mak plak nak lanje SS ice cream? he he he

      Delete
  2. fuyoo.kayu selpie kt blkng amik gmbr tuannya hadap tingkap ..mmg rare lah style..mak kena belajaq lg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai... Bantai belakang jek mak... ha ha ha...

      Delete
  3. tiga-tiga berbungkus mcm teletubbies..hitam merah biru..mana satu idaman kalbu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hitam mana mak? yg hujung sana ke? he he he

      Delete
  4. woww, seronoknyaa SS, JM HH.. macam mana nak tahu ais cream situ halal ke tak SS? die tulis ehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertulis atau bertanya sendiri "Gluten Free"...

      Delete
  5. nak TEMBAK jap sebelum masuk Isyak ni heee

    ReplyDelete
  6. bangunan bulat ni lagi best leh ngadap tasik sambil layan eskim...haip! awak tu x leh mkn eskim nanti demam hihhi

    ReplyDelete
  7. kih kih kih..mesti la berebut nak dapat port cantik..leh tgk tasik

    ReplyDelete
  8. 3 teletubbies..lawa plak gambo giteww..lenkali kita gambo gitew lagi ek

    ReplyDelete
  9. Frust aku x dpt churros... hish!!!

    ReplyDelete
  10. Cantiknya dok lepak depan tingkap besor tu....Gambar cantik lah

    ReplyDelete
  11. Askrim fuh sedap...kek fuh sedap...*menjejes air liur tau*

    ReplyDelete
  12. Fuyooooo kentut sapale paling kuat tu sampai 50 meter pun boleh dengo...aiyoooo

    ReplyDelete
  13. Dapnya ice cream tuuu...
    Mcm teringin plak bfast kat sini.. huhuhu

    ReplyDelete
  14. Pergh!! besr betul mangkuk aiskrim tu.. Pueh makan..

    ReplyDelete
  15. wah kreatif diorang wat ice cream cam gitew kan !!

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...