Wednesday, 30 May 2018

Kembara Dunedin - Signal Hill Monument

Entry sebelum boleh tengok SINI...


Aduhhhhh! Lately... Tempurung otak aku ni tengah serabut giler... Fikir pasal travel... Fikir pasal rumah... Fikir pasal raya... Ditambah pulak dugaan bulan ramadhan... Di mana aku terpaksa ke Balai Polis untuk report satu kes... Ahhhh! Memacamlahhhhh! Now... Aku tengah amik tempoh bertenang saat ni...

Dari aku dok berjalan tak tentu hala kat luar sana... Baik aku dok depan komputer jek... Kang kalu aku merambu kat shopping kompleks... Terdengar pulak lagu raya... Lagi aku sayu hati... Nak nak lagu S Jibeng... Aku bencikkkkk raya! Ha Ha Ha...

So... Untuk tak fikirkan sangat masalah aku yang mungkin amik masa untuk pulih... Jadi... Aku sambung entry New Zealand ni... Kurang kurang tenang skit hati aku bila dapat baling belakang kenangan terindah aku kat sana mengantikan kemurungan aku saat ni... Insyallah... Doakan aku ye...

Ok... Jommm kita Zasssss ke destinasi seterusnya... Moh kita ke Signal Hill Monument... Nak ke Signal Hill Monument ni agak tricky skit... Sebab... Signboard tak banyak... Jalan pulak membukit... Bila sampai atas... Jalannya sehala... Curam... Sempit... Ditambah pulak cuaca tak elok... Awan mendung mengandung air... Gerimis pon mengundang... Ehhhh! Apa aku merepekkk nihhhh... Ha Ha Ha...

Sepanjang jalan... Memang sunyi sepi... Bangkai binatang sepah atas jalan... Lama aku perhati... Bangkai apa tu ek? Rupanya... Arnabbbbbb! Makk aihhh... Sian kaw Arnab... Walaupun comel tapi pengakhiran hidup kaw jadi arwah atas jalan... Pommm pommm pommmm kecepekkkk... Dilenyek tayar motorcar... Sadis...

Inilah area Signal Hill Monument.. Paling atas sekali...

Hanya ada tugu peringatan...

Kemain garang lagi.... Senyum laa skit... Sombong!

Budget hensem laaa tu.... Ha Ha Ha...

Apa pandang pandang... Nak kena lempang? Ha Ha Ha...Bila mata bertentang mata... Tak rasa jatuh cinta... Tapi.. Rasa seram nak larikkkk! Ha Ha Ha..

Zoom lah baca sendiri... Malas nak google translate... I is broken Inggeris... Ha Ha Ha...

Bulat kecik... Bulat besar... Bulat yang besar.... Ha Ha Ha...

Abaikan ponggong itu... Ha Ha Ha...

Kalu cuaca cerah... Pemandangannya mesti lagi indah....

Mendung jek... Tapi... Sejuk gilak....

Between my leg... Kawan yang baik... Adalah kawan yang sentiasa ikatkan tali kasut kawannya.... Kah Kah Kah...

Seluruh Dunedin dapat kaw lihat tapi ada batas pokok kat depan...

Aku dengan Jay Emm dok giler posing kat sini... Di kelilingi pokok Gorse - Ulex Europaeus... Terbelit lidah nak sebut...

Perjalanan ini masih jauh untuk ku redahi... Cewah!


BERSAMBUNG...

19 comments:

  1. sabariah je la ss....selamat berpuasa dan selamat berbuka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sape kah gerangan Anonymous ini? Adakah Sabariah? Ha Ha Ha...

      Delete
  2. Sabo ye dak bucok! Allah uji sikit je tu nk tahu kita leh hadapi ke x...

    ReplyDelete
  3. In shaa allah prob yg SS tgh hadap skg ni akan settle..semoga allah permudahkan urusan..jgn fisau lg eh biar Allah yg urus..kita dh x mampu nk buat apa mohon pertolongan dari Allah

    ReplyDelete
  4. Mmg sombong..ce tgk cara dia duduk..dah tu tggi lak tu 😬

    ReplyDelete
  5. Mata dia putih..tgh stim ke ahaahah..opsss pose

    ReplyDelete
  6. Akaakak..apa dak dorang tu tgh buat

    ReplyDelete
  7. Dah lama x jenjalan p obersea..rindu nk shopping ni 😬

    ReplyDelete
  8. seram gila pandangan mata patung tu HAHAHA. ni kalau tengok time waktu malam lagi seram agaknya

    ReplyDelete
  9. Mesti sedihkan tahun ni raya tanpa Bunda. Al Fatihah. Akak walaupun dah 5 tahun masih rindu Arwah mak akak apalagi bila masa raya. Arwah lah yang sibuk suruh buat macam-macam bila lambat je mulalah pot pet pot pet tapi bila dah takde rindu pot pet pot pet Arwah. Al fatihah buat semua yang telah tiada. huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. Bertabah lah semuga Allah mempermudahkan urusan SS.

    ReplyDelete
  11. Get well sooon sis..kita happy baca tulisan sis taw

    ReplyDelete
  12. moga semuanya baik baik saja yea....mmg nampak seram patung tu....suka bunga kuning tu....

    ReplyDelete
  13. eh patung tu mcm pandang plak.. eee..

    ReplyDelete
  14. nyaman tgk environment. kalau dah pakai baju mcm tu, sejuk sungguh tu..

    ReplyDelete
  15. Untunglah ada yang sudi ikatkan tali kasut tu.. kikiki..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...