Wednesday, 12 September 2018

Kembara Christchurch - Cathedral Junction

Entry sebelum boleh jengah SINI...


Dari Catheral Square and Chalice... Aku pon jalan tanpa arah... Sebab... Aku tak ada apa plan pon nak pegi mana lagi... Just nak membuang buang masa yang ada... Cuma... Aku tertarik dengan beberapa bangunan di sekeliling.. Ada bangunan yang masih teguh walau pernah terkena gegaran gempa bumi...

Jalan jalan.. Ehhh... Macam shopping complex jek tu... Jommm terjah! Haaa nama tempat yang aku terjah tu adalah Cathedral Junction...

Cathedral Junction ni unik giler wehhh... Level kejakonan aku pon mencanak canak bila masuk Cathedral Junction ni... Kah Kah Kah... Apa yang menariknya Cathedral Junction tu? Selain ada banyak kedai... Tram pon boleh lalu dalam Cathedral Junction... Ada hentian tertentu disediakan... Kaw boleh naik turun kat situ... Wahhh...

Seyes wehh... Memang kena hati hati dengan Tram... Adehhh! Serik dah aku...

Nampak tak tu? Ada laluan Tram kat tengah tengah kedai dalam shopping mall... Wahhh...

Dah masuk Cathedral Junction ni... Pe lagi... Menyoping laa kita! Kah Kah Kah... Tapi... Harga souvenir kat sini agak mahal sebenarnya kalu nak compare kat DF Souvenir... Adehhh...

Forget Me Not? He He He...

Keluar aje dari Cathedral Junction aku jumpa jalan ni... Bangunan kat sini pon unik.. 

Tram pon lalu sini... Ada stesen berhenti kat tepian kedai jek...

Boleh lepak lepak sambil layan Tram... He He He...

Kat sini pon melambak kedai Souvenir... 

Memacam pon hado kat Go Kiwi Gift ni... Sedia duit jek laa...

Entah kenapa aku suka tengok design bangunan ni...

Aci kekonon nak tahan Tram... Tapi gaya tu dah macam nak tahan Bas cap Hup Seng! Ha Ha Ha... Ehhh... Hup Seng tu bukan biskut ke? Salah Salah... Bas cap Len Seng baru betul... Keh Keh Keh...



Aku dok perhati jek dua mamat ni pakai songkok macam citer Harry Potter tu... Adehhh...


Tetiba... Aku terasa nak melepak... Penat dah aku berjalan... Jadi... Tugas si HH pegi cari tempat... Cari makanan halal... Then... Jumpalah satu kedai ni.. Jual biskut Gluten Free... Dan order hot coklat... Jadi lah kan... Nikmat woo time sejuk sejuk ni layan biskut cicah air panas...

Ini rezeki yang ada... Terbaik... Gluten Free...

Mari melepak... Fefeeling abis aku kat sini... Keh Keh Keh...


BERSAMBUNG...

8 comments:

  1. Biskut Hup seng dengan Bus Len Seng tu wow benda legend tu kat johor

    ReplyDelete
  2. Unik lah bangunan dia. Nampak tangga eh sekerat je ke atau buat deko atau letak bunga kata atas bumbung....hehehehe comel je... berwarna-warni boleh pulak selang hijau selang biru.

    ReplyDelete
  3. Beg dekat Go kiwi gift tu NZ7.90 murah tak? Best tu abwak pi pasor...eh

    ReplyDelete
  4. Tempat shoping...my feberet place 😜

    ReplyDelete
  5. Bersinar2 mata kalau masuk area catheral junction ni..misi utama cari FM la buat koleksi

    ReplyDelete
  6. Fefeeling org hado2 jek minum hot choclate tu 😬

    ReplyDelete
  7. Ishh bila d kenang trip ni..best gila arghh..nanti bwk itew pegi hamsterdam arrrr 😬

    ReplyDelete
  8. Kalau x dpt pegi DF soviner tu area cathedral ni pun not bad..byk jek kedai cenderahati tp harga mahal sikit la..janji dpt fm utk reward diri sendiri..tgk semua pic ni rindu dgn suasana di NZ

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...