Friday, 26 October 2018

Kembara Auckland - Queen Street Souvenir

Entry sebelum boleh tengok SINI...


Bila dah sampai Queen Street ni... Dah nampak banyak deretan kedai.. Aku pon mula nak lupa diri walaupun duit tak berapa nak ada... Ha Ha Ha.... Cuci mata pon jadi laa kan... Kannn.... Kannnnnn... 

Sebenarnya aku dah malas nak amik gambar... Mana yang sempat jek aku amik... Selebihnya aku banyak spend masa masuk kedai tu masuk kedai ni... Ehhh... Memacam kedai ada kat sini...

Tapi... Kaw jangan berangan nak dapat harga semurah kat Queens Town ye Aci... Harga souvenir kat sini memang mahal... T-Shirt jek ada yang murah dan beberapa item yang lain...

Aku malas nak sembang... Layan gambar jek laa ek...

Ni Kiwi Souvenirs... Berhampiran dengan Sky Tower....

Pastu aku singgah kat Countdown ni... Countdown ni terletak deret bangunan depan Sky Tower...

Aku beli Creative Lettering ni sambil HH meleterkan aku... Ha Ha Ha...

T-shirt kat Kiwiland Souvenir ni menarik... Ada size kecik kecik...

Jay Emm mengisai pilih t-shirt untuk sape tu?

HH amik size t-shirt bebudak... Ha Ha Ha...
  
Sail Away Souvenirs pulak...

Aku nyesal tak beli key chain tu... Dah laa besau... Murah lak tu... Adehhhh... Cap tu murah tapi kualitinya tak macam Aussie... 

T-shirt paling murah yang aku jumpa... 2 helai NZD 12.00...


BERSAMBUNG...

17 comments:

  1. Harga t-shirt tu comparatively murah kalau banding dengan Canada. Canada ni takde pun nak dapat harga macam tu even dekat Chinatown pun T^T

    ReplyDelete
  2. Dari hanoi kita ke nz plak πŸ˜‚

    ReplyDelete
  3. Kat aukland area queen street kedai sobiner bersepah..harga lebih kurang je x tahu nk recommend kedai mana yg murah..so pepandai la nanti compare prise..kalau nak beli fm boleh la 2,3 keping buat kenangan..nak borong mmg x la

    ReplyDelete
  4. Hahahah... aku letter kan ko?? Mmg patut pun... nk amik.. x nk... kang balik mesia,,. Nyesal.. dh la tiket aa dh xde yg murah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu tiket AA mahal... Kita modalkan beli suar dalam jek laa... Terbang cam superman.. Ha ha ha...

      Delete
  5. hai SS. lamanya rasa tak datang. dah sampai ke mana2 dah engko pegi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. X ke mana pon... ni entry berzaman... skrg ni dok kuar masuk spital... doa kan SS sembuh ye...

      Delete
  6. Murah byk t-shirt tu...kain elok ka aciiii..

    ReplyDelete
  7. Cash takde ada pehal..kad swipe SS kan platinum member haha

    ReplyDelete
  8. Hadoi.. rambang mata nengok kan cenderamata tu..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...