Friday, 23 August 2019

Kembara Guangzhou - Halal Restaurant Near Jinxiang Underwear City

Entry sebelum boleh selak SINI...


Keluar aje dari  Jinxiang Underwear City... Mata pandang depan... Ehhh... Ada Restoran Halal lahhh kat seberang jalan... Apa lagi! Mari lah kita melintas dengan pantas... He He He... Nampak naaa semua orang dah kebulur balik... Ha Ha Ha...

Sepanjang kat Guangzhou ni... Kalu ternampak ada jek Restoran Halal... Macam nampak Syurga beb! He He He... Sebabnya... Kat Guangzhou ni... Memang agak susah kaw nak plan cari restoran halal... Bila plan cantik cantik... Tup tup... Bila sampai kat restoran tu... Restoran tu tutup! Aku dah beberapa kali terkena... Kecewa merana... Amboihhhh... Ha Ha Ha... 

So... Peringatan... Even kaw plan nak pegi restauran lain tapi jumpa dulu restoran lain... Better kaw alaslah perut dulu kat restoran yang kaw terjumpa tu... Atau kaw tukar jek plan...  Buatnya restoran yang kaw plan tu tutup... Nak patah balik dah jauh wehhh... Guangzhou ni... Most train stationnya jauh jugak nak menapak... Tak macam tempat lain...

Ada Turkish Halal jugak... So... Pilihlah kaw nak makan apa...

Restoran Halal ni bebetul seberang jalan Jinxiang Underwear City... Senang sangat nak cari...

Muka ceria nampak food... He He He...

Dalam gambar nampak meriah... Yes... Mee Tarik kat sini sedap... Banyak sayuran segar... Order dua mangkuk jek... Mintak extra mangkuk kosong... Sebab... Banyak giler...

Mineral Water...

Dah puas mencekik... Moh lah kita balik... Tapi... Sebelum balik... Singgah semula kat area Jinxiang Underwear City... Sebab... Nak beli baju tidur... Baju tidur kat sini tebal... Sesuai bawa ke negara sejuk... Murah dan tak rugi beli... Kualiti yang baik...

Meh beli baju tido...

On way nak ke train station... Singgah kejap kat Baima Clothing Wholesale Market... Memang ramai orang kat situ... Tapi... Bag We'Ouls dah sarat... Tak ada apa nak beli lagi dah...

Baima Clothing Wholesale Market...

Usha bag...

Masa kat sini... HH dan Jay Emm usha usha set bag kecik ke beso... Tapi... Pegang pegang lepas... Ha Ha Ha... Kesian kat penjual sebab HH cuba nak beri harapan palsu kononnya nak beli pastu tak jadi... Dah balik hotel nyesal lak! Ha Ha Ha... Padan muka! Tu lah orang kata... Bior nyesal membeli dari menyesal tak beli... Reti? Kah Kah Kah...

Cam biasa... Masuk jek train station makin ramai orang... Sesak... Siap jem lagi beratur disebabkan renovation dalam train... Huh!

Sampai jek area trafik light Hotel... Aku terserempak dengan orang Malaysia... Dua Mamat satu Minah... HH jek yang banyak borak... Dorang peramah jugak... Sorang Mamat ni tanya HH "Dah berapa hari? Datang bila? Stay mana?"... Rupanya dorang datang hari yang sama dengan aku cuma flight dorang malam dan aku pagi... Waktu balik nanti pon sama... Cuma flight dia pagi...  Dan flight aku malam... 

Dorang stay kat hotel yang sama dengan We'Ouls jugak... Riki harga... Dia kata harga bilik dia lagi murah... Tapi aku rasa... Bilik aku lagi murah kot... Sebab view bilik aku lagi menarik... Besar dan memang untuk bertiga... Tak kan dorang 2 jantan 1 pompuan nak sebilik bertiga kan? Entah! Tak pasti ada orang lain ke pe... Sebab memang nampak bertiga jek... Tak nampak macam hubungan mahram jugak... Macam kengkawan jek... Ehhh! Tak kan 'three sum' pulak... Kah Kah Kah... Dah dah... Jauh beno mikirnyaaa... He He He...



BERSAMBUNG...

15 comments:

  1. Replies
    1. Yeah kena jalan... jangan merangkak... ha ha ha...

      Delete
  2. Assalamualaikum ss. lamanya tak jalan2 blog ss ni. mcm dah byk sgt dah trip2 ss yg ain dah terlepas :') igt kami lagi dak??? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. W’slm... Wah... Mana menghilang? Keep in touch yeah...

      Delete
    2. Oyeahhhhhhhhhhh nak aktif balik ni haha.

      Delete
  3. Replies
    1. Of coz ada daging... tersangat lembut dan banyak... ayam susah jumpa kat china... mostnya daging lembu dan kambing...

      Delete
  4. Moh gonjo... cari lego lak...

    ReplyDelete
  5. Lama tak baca cerita kembara SS ni dengan JM tu. Seronok betul baca. Tapi itulah. Kenapa perkataan, 'kau' mesti nak ditukar jadi 'kaw'? Hahaha.. sabar ajelah kita membacanya.

    ReplyDelete
  6. Nak mee tarik!!! Sonok pegi china ni tp leceh tu nk kena buat visa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu x nak buat visa jadi laa pendatang.. 😝

      Delete
  7. Lego lkat china murah..jom pegi lagi nak 😬

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...