Thursday, 22 August 2019

Kembara Guangzhou - Jinxiang Underwear City

Entry sebelum boleh pilih SINI...


Jinxiang Underwear City???? Underwear???? Seluar dalam??? Seyes ahhhh aku nak pegi sini???? Kah Kah Kah... Macam lah kat Malaysia tak ada jual seluar dalam! Ehhh... Seluar dalam kat kedai Eco dua hengget sposen tu pon not bad jugak taw! Cer kaw try beli satu! Ha Ha Ha...

Honestly... Aku ke Jinxiang Underwear City ni sekadar nak membunuh masa jek sebenornya... Dah alang alang aku kat Guangzhou Railway Station ni kan... Jadi aku redah aje lah tempat shopping yang ada...

Yang menjadikan aku geram dengan Jay Emm... Kitab Busuk kat dia... Dia yang tengok jalan... Sepatutnya dari Zhanxi Lu tak perlulah nak meranduk lagi masuk dalam train station... Dah lah penat naik turun tangga... Meranduk lagi... Adehhh... Pastu kena beratur pulak dalam train station tu untuk Exit... Beratur sebab jalan sempit renovation dalam station... Panas lagi... Memang hangin! 

Kalu U'Ouls nak ke Jinxiang Underwear City ni... Haruslah Exit D4... Kalu U'Ouls dari Zhanxi Lu suppose ikut jalan luar jek lagi senang... Tak perlu masuk Exit E dan tembus Exit D4... Ok?

Ikut jek Map ni...

Jay Emm dok hegeh cari jalan... Adehh lah...

Dari Exit D4 tu... Kaw akan nampak Landmark ini... Terus ke arah kanan hujung bangunan tepi tangga tu...

Dari tepi tangga tadi... Kaw akan lalu ICBC ni... Dan terus jek jalan sampai kaw jumpa Jinxiang Underwear City tu...

Haaa dah sampai!

Masuk jek Jinxiang Underwear City tu... Haaa... Amek kaww... Sana seluar dalam... Sini seluar dalam... Sana sarung tetek... Sini sarung tetek... Kah Kah Kah... Size dari sekecik semut hingga ke sebesar gajah... Ha Ha Ha... Usha sarung tetek jek taw... Jangan kaw sangka patung...  Teraba tetek orang kedai pulak! Mampos kaw nanti kena telanjang! Ha Ha Ha...

Ada jugak lah aku selisih dengan beberapa orang Melayu tengah deal business kat sini... Sure borong banyak kat sini...

Kalu kaw datang sini nak beli sehelai dua tu boleh jek... Tapi agak mahal... Kalu nak murah... Kaw kena borong banyak... Tapi... Macam biasa... We'Ouls akan usha kedai yang sediakan kotak kat tepi kedai... Yang dalam kotak tu murah!

Bukan takat baju dalam seluar dalam aje taw... Baju tidur dan pakaian harian biasa pon ada...

Haa... Nampak tak HH tengah mengisai kotak... Biasanya yang dalam kotak tu kaw boleh beli dengan harga yang murah... Hanya beberapa Yuan aje... Still baru sebenarnya... Cuma nak cepat habiskan stock lama... 

Aku dan HH nampak sweater... Aku ingatkan sweater biasa... Rupanya... Bila balik hotel... Aku perasan... Sweater tu sebenarnya baju renang yang biasa dipakai Muslimah... Kalis air! Wahhhh! Terbaik... Murah pulak tu! Kalu kaw nak pakai casual pon boleh sebab tak nampak macam baju renang pon... Time hujan pakai pon bagus jugak sebab tak basah...

Lawa tak baju aku? He He He..

Amekk kaw seluar dalam jenis itu... 3 helai cuma 10 Yuan jek... JEnis kain bergetah tapi tebal dan sedap pakai... Tapi aku pakai kejap jek... Sebab... Tetiba aku gemok... Tak masal jadi sarung nangka... Ha Ha Ha...

Sabar ye... Nanti aku detailskan harga setiap barang yang aku beli dalam entry belanjasawan... Ha Ha Ha...



BERSAMBUNG...

18 comments:

  1. Hahah... mengisai... jek kerjanya...

    ReplyDelete
  2. Aktiviti perabis duit paling best...

    ReplyDelete
  3. shopping kat sana boleh jadi gila kan? macam2 ada ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow! Tak sangka the famous blogger sudi bertandang ke pondok buruk ku ini... πŸ˜… Thanks dear!

      Delete
  4. Masa sis HH mengisai undeware kat dlm kotak tu...beg dia pun dia dah tk peduli..letak je kat tengah jln...obses betul...hahaha

    ReplyDelete
  5. Tak berani beli suar dlm kedai 2 hinggit tu..😬

    ReplyDelete
  6. Sedap woo pakai suar dlm beli kat gongjo ni..sejok jek kain dia..

    ReplyDelete
  7. Bila kita nk wat trip menyoping lagi ni πŸ˜‚

    ReplyDelete
  8. Kalau nk berniaga elok dtg sini sbb boleh beli borong..ada kedai x layan kalau nk beli loose..yg paling best harga mmg murah gila..tips: cari dlm kotak kat luar kedai

    ReplyDelete
  9. waduh buk bisa kepala pusing ni menyoping....mata jadi seksi ni tenguk underwear banyak-banyak. hahahahahaha

    ReplyDelete
  10. Tak tahu pun rupanya ada juga kompleks shopping underwear. Macam-macam ado rupanya.

    ReplyDelete
  11. gila menghabiskan duit. haha.. sepatutnya pergi tak yah bawak baju ke apa.. beli ja kat sana.. hehe

    ReplyDelete
  12. gila menghabiskan duit. haha.. sepatutnya pergi tak yah bawak baju ke apa.. beli ja kat sana.. hehe

    ReplyDelete
  13. gila menghabiskan duit. haha.. sepatutnya pergi tak yah bawak baju ke apa.. beli ja kat sana.. hehe

    ReplyDelete
  14. La memang jual underwear rh.. hahaha..

    ReplyDelete
  15. Sakan pula awak nengok SS shopping.. jeles oiii..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...