Friday, 27 September 2019

Kembara Hanoi - Production Shop For Disable People

Entry sebelum boleh jentik SINI...


Aduuhhh.... Duhhh.... Shark Do Do Do... Lamanyaaaa aku tak sembang pasal Hanoi... Dah hampir terlupa dah nak sambung... Ha Ha Ha...

Ok... Mari aku citer skit hari kedua aku di Hanoi... Huh...

Pagi tu... We'Ouls bangun macam biasa... Breakfast semua disediakan pihak hotel... Oklah... Tak perlu susah payah nak cari makan...

Aktiviti aku pagi ni adalah  ikut Halong Tour... Macamana nak booking Halong Tour ni? Actually... Banyak jek company sediakan Halong Tour ni... Tapi... Disebabkan aku stay kat Hanoi Blue Sky Hotel... Jadi... Pihak hotel uruskan sekali Halong Tour... Senang! Tak payah pecah otak nak fikir... Kalu ada apa masalah senang aku nak henyak pihak hotel jek...

Lebih hampir jam 8:00 pagi... Bas Halong Tour pon jemput kat hotel... Dan dia akan singgah di beberapa hotel lain untuk angkut orang lain jugak taw... Tiba kat satu hotel ni... Lama jugak menunggu orang tak muncul... Huh! Dah tahu ada Tour hari ni... Tunggulah kat Lobby tu... Buang masa betul!

Harga Halong Bay Tour adalah USD 35.00 seorang ye... Bolehlah refer SINI jugak untuk latest info.. 




Halong full day trip

7:50 – 8:40: Our modern bus and tour guide pick up at your address, start an interesting trip to Halong Bay, on the way, passing Bac Ninh province where Folk Songs the traditional singing are very famous. You can take photos of the green rice fields in the countryside. Stop for a rest at the local shop where some disabled children are working to make the lovely hand made products.

12:15: Arrive in Bai Chay tourist wharf, welcomed by crew on Cruise and enjoy welcome drinks, take photos

12:45: Start a dreamy cruise to stunning scenery with thousands of limestone mountains and have seafood lunch (we serve you with Vietnamese traditional dishes, in case you are vegetarian, we have other food options for you) while cruising through the emerald water passing by the Dog Stone, the Burning Incense islet, stop at fishing village for kayaking or sit in a bamboo boat rowed by locals (Only book with us you can have a chance to be on bamboo boat). After that visit Fighting-Cock rock and the Heavenly Palace (Thien Cung cave) – which has opened to the public since 1998 with stalagmites and stalactites. Back to Cruise. Our staff serves you cold tissues and fresh fruits.

16:15: Back to Tourist wharf and get on bus to Hanoi.

20:00: Arrive in Hanoi. Our tour guide and driver say goodbye to you at your address.


What is included:

• Transfer from Hanoi to Halong Bay and Return
• All entrance tickets as indicated in Itinerary
• Complementary bottles of water on bus and Welcome Drink
• Lunch with Vietnamese Cuisine
• English Speaking Tour Guide


What is excluded:

• Beverages, Tax, Insurance & Service Charge

• Kayaking or Bamboo boat rowing

• Tips, Personal Expenses & Others not clearly mentioned above



Jom layan gambar... Sorry lah tak banyak amik gambar kat dalam bangunan sebab tak dibenarkan amik gambar pon... Tapi... Aku curik curik jugak amik... Ha Ha Ha...

Inilah bas Halong Tour... Kecik jek... Tapi selesa...

Yang pakai baju hijau kuning macam jersi Kedah tulah Tour Guide We'Ouls... He He He... Nama dia Lily... Tak tahu lah nama betul ke nama samaran... Kesian aku tengok dia... Dah lah mengandung... Membebel kat depan tak ada sape nak respond.. Sendiri tanya sendiri jawap... Ha Ha Ha..

Tempat pertama yang We'Ouls singgah adalah Production Shop For Disable People...

Cantik hasil keje dorang ni.. 

Masuk Gemstones pulak... Barang kat sini hanya mampu tengok jek... Tak mampu nak beli... Mahal... Bag Kipling pon ada dijual kat sini mahal bafuck padahal kecik jek pon... Teringat si HH pernah dapat bag kipling kecik dari Kakak aku... Bila tengok harga terkedu... Tak sangka semahal itu...

HH dan kasut biru... He He He...

Kalu nak beli patung ni boleh... Nanti dorang uruskan untuk shipment ke Malaysia...

Jay Emm kata ilmu dia masih cetek di dada... Aku cuma nampak tetek di dada... Kah Kah Kah...

Otak... Otak kaw mana? Abis.. Kepala tu perhiasan jek ke? Otak tak de... Ha Ha Ha...


BERSAMBUNG...

28 comments:

  1. Replies
    1. Kalu convert... nangis gak harga gitew... ha ha ha

      Delete
  2. trip akmi pun singgah situ juga. tapi cantik la kerja seni org vietnam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn... tapi mampu tgk jek laa... x mampu beli...

      Delete
  3. Ishh tak suka betoi kalau pegi group trip, Kita beria awal tpi yang lain terhegeh2. Kita pulak kena tggu depa. byk cantikkk

    ReplyDelete
  4. Adehhh kalau bawak balik patung yg kecik ilmu di dada tu kikiki letak buat hiasan dkt rumah mahu kena kecam dengan rakyat mesia huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat mesia yg suka kecam tu... otaknya kat lutut... ha ha ha

      Delete
  5. Tu baby shark mummy shark hihihih

    ReplyDelete
  6. Entri hanoi!! Lupa dah rupanya entri hanoi JM nye pun lom abis..adehhh

    ReplyDelete
  7. Ohh ranumnya tetek ahaahah...x sejuk ke tu

    ReplyDelete
  8. Hasil ukiran dan seni disable people ni kemas dan cantik tp harga? X leh di bawa bincang ahahah mampu tgk dan pegang jek dok mampu nok beli

    ReplyDelete
  9. Akakakaka..kepala x de otak..kepala just buat hiasan..lawak

    ReplyDelete
  10. Hahah... ko pantang ek mende sensored...

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Yang beli tu mestilah orang... x kan monyet pulak... ha ha ha

      Delete
  12. Hahaha.. part patung ilmu cetek di dada tu tak menahan..

    ReplyDelete
  13. Tapikan.. kat mana-mana pun ada perangai orang lambat ini.. Walhal dia tahu dah kena kumpul pukul berapa semua.. jenis suka ikut kepala sendiri.. tapi nak ikut tour group.. haiah..

    ReplyDelete
  14. kraftangan dia cantik cuma boleh pandang dan lihat ja lah. Tapi orang vietnam rajin kan

    ReplyDelete
  15. Letih bab menunggu tu kan. Tu laa susah kalau ikut group bagai nih. Seksinya patung tu, dah tu tutup sebelah ja

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...