Wednesday, 18 December 2019

ENCORE MELAKA An exciting attraction you don't want to miss!

Dari Johor ke Putrajaya...
Singgah Ayer Keroh jangan terlepas...
Pernah dengar Encore Melaka???
An exciting attraction you don't want to miss!!!


Ehhhh berpantun pulakkkkkk! Ada sape yang sudi membeli? Ha Ha Ha... 

Pergi ke kedai nak beli cincalok.. Sampai sampai kedai tutup... Ha Ha Ha... Dah Dah... Cukup cukup lah tu berpantun... Sampai besok tak habis membeli menjual pantun... He He He... 

Yeahhhh! Mari aku ringkaskan citer... Last week... Memang betul aku dalam perjalanan dari Johor ke Putrajaya... Memang aku singgah Melaka... Dah alang alang singgah... Jadi aku terus ke Encore Melaka yang terletak di No. 3 Jalan KSB – Impression 8, Impression City @ Kota Syahbandar, Melaka!

Tempat ini bukan setakat untuk sightseeing... Tapi... Aku berpeluang juga untuk menonton teater...  Ehhh... Macam tahu tahu jek aku ni memang kaki layan teater... Ha Ha Ha... Tapi... Apa bezanya layan teater di Encore Melaka dengan Istana Budaya atau tempat lain? 

Scroll sampai habis ye... He He He...



*** Superb Building Design ***


Encore Melaka mula dibuka pada 7 Julai 2018... Dah setahun lebih jugak... Tapi baru hari ni aku nak jejak... He He He... Aci busy dik kat luar negara sana sampai lupa nak jejak negeri sendiri.... Aduuuhhhh... Maafkan Aci... Tapi Aci dah belanja satu pantun... Ok lah tu kan? Ha Ha Ha...

Tatkala kaki aku melangkah masuk jek kawasan Encore Melaka ni... Aku terus kata "Wow!"... Macam berada kat luar negara pulak rasanya! Kedudukannya sangat strategik! Berdekatan dengan pantai! Luas! Tersangat luas kawasan Encore Melaka ni... Ehh... Kehadiran aku dah macam Alfonso De Albuquerque pulak! Ha Ha Ha...

Tak nak buang masa... Jom layan gambar!

Dari sudut belakang berhampiran tepian laut...

Tuesday, 3 December 2019

Jeju Island - Booking Kereta Sewa Di Jeju Island

Entry sebelum boleh usha SINI...


Si HH ni asyik lah wirid tepi telinga aku "Bila nak update Jeju? Bila nak update Jeju?"... Ehhhhh! Kaw yang travel dengan aku kaw pulak yang sibuk suruh aku citer... Kah Kah Kah... 

Actually... Dia suka apa yang aku tulis... Walaupun kadang kadang aku banyak kutuk dia dalam blog... Tapi... Itulah realiti... Aku tulis kisah benar tentang aku... Pahit ke manis ke buruk ke sendu ke... Gadoh ke... Semua aku citer... Sebab aku percaya... Yang buruk akan jadi elok... Yang pahit akan jadi manis bila dikenang! Travel is not about destination but the attitude in journey! 

Huh! Masuk entry kedua pasal Jeju Island... Aku percaya ramai yang nak tahu macamana nak memandu atau nak dapat kereta sewa atau keadaan jalan di Jeju Island... Selamat ke tidak dan sebagainya... Yeahhh! Itulah soalan soalan cepu gangsa yang sering bermain dalam kepala otak berjambul aku ni sebelum decide nak ke Jeju Island... Agak kepeningan memusing nak buat pilihan...

Kalu nak citer pasal kereta sewa di Jeju Island... Memang banyak jek pilihan... Banyak je syarikat yang menawarkan dari harga yang rendah hinggalah ke harga yang mencekik poket... Jadi... Ikut U'Ouls ler nak buat pilihan terbaik bergantung kepada capacity dan budget yang U'Ouls mampu...