Wednesday, 22 April 2020

Kembara Jeju - Lalang Pink

Entry sebelum boleh jentik SINI...


Aku sebenornya nak menuju ke arah Sangumburi Crater... Entah macamana... Aku ternampak Lalang Pink arah kiri jalan... So... Terjakun kejap... Ha Ha Ha... HH pulak drive laju... Dah terlepas baru dia tanya "Ehhh nak singgah ke?"... Kaw rasa? Ha Ha Ha.... Bila dah terlajak... Agak susah jugak laa nak u-turn sebab jalan agak sempit... Jadi masuklah memana lorong dan patah balik...

Tercari jugak lah mana jalan nak masuk ke Lalang Pink tu... Aku tengok banyak kereta keluar jek... Masuknya mana? Ha Ha Ha... Dah gigih pulak cari jalan masuk... 

Nak masuk ke Lalang Pink tu... Punyalah jauh jugaklah... Memang tak boleh jalan kaki pon... Kena masuk sampai ke dalam...

Bila dah sampai ke dalam... Lahhhhh... Sini ke Jeju Folk Village... Tanpa sengaja aku dah tersampai sini... Ha Ha Ha... Tapi aku tak masuk lah Jeju Folk Village tu... Nak masuk kena bayor entrance... Aku malas dan tak nak membazir duit dan masa... He He He... So aku bersiar siaran kat area Lalang Pink tu jek...

Ingatkan masuk tengok lalang pink tu free... Rupanya... Kaw kena beli air coffee atau apa apa air kat cafe baru boleh masuk... Dahhh pulak! Takat nak tengok lalang jek pon... Harga kopi pulak bukannya murah... Kalu bertiga dah berapa kan... Aku ni... Bukan apa...  Alang lalang banyak sangat cekadak ... Ha Ha Ha... Aku fikir... Better spend masa lama betul tak? Aku boleh jek nak beli kopi lepak santai kat situ... HH pon dah masuk cafe riki... Tapi aku rushing kejar masa... Masalah aku adalah masa... Masa amat mencemburui aku... Cewahhhhh! Kah Kah Kah...

So... Aku just amik gambar dari kejauhan jek lahhh... Ha Ha Ha...

Tu haa... Ajussi dah tahan orang tak kasi masuk kalu tak beli air kat cafe... Jadah.. Ha Ha Ha..

Ehhh... Lawa pulak lalang letak dalam pasu... Kalu kat kampung aku sure dah kena perli... Orang kata aku pemalas jaga pokok.. Ha Ha Ha..

Tetiba aku terfikir.. Balik Malaysia nanti aku nak tanam serai dalam pasu... Ha Ha Ha... By the way... Jay Emm dah buatkan pon untuk aku... Dan menjadi U'Ouls... Ha Ha Ha...

Sana lalang sini lalang...

Lawa pulak rumah hijau ni....
Tu haaa Lalang Pink ujung sana... Memang lawa sebenarnya kalu dapat tengok dekat...

Sebelum keluar... Aku nampak lalang pink tu tumbuh tepi jalan... Tapi yang harammmnya tu... Owner ladang ni sanggup bunuh lalang yang tepi tepi jalan... Siap letak palang tak kasi orang masuk amik gambar... Pembunuh kejam giler... Kah Kah Kah...


BERSAMBUNG...

6 comments:

  1. Dasar betul... punye la tak kasi org bergambar ngan lalang pink. Isk!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu tak pe... Sanggup jadi pembunuh sebab duit... ha ha ha

      Delete
  2. Tu la kalau masa panjang ok gak layan dalgona kan!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalgona aku lagi sedap... Ha Ha Ha.. Sape nak puji diri sendiri kalu bukan diri sendiri... Keh Keh Keh

      Delete
  3. Depa pencekik duit....hehehehe nak ambil gambo lalang pun kena tibai air dia....emmmm tapi depa pandai mengunakan alam sekitarnya menjadi lokasi pelancungan. Nak buat lagu mana....ke sana ke sini ke sana ke sini. hehehehhehe bahana PKP punya hal. adus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Lawakkkk... Bahana PKP ek? Adesss... Stress lelama berkurung kt umah ni... Adehhh laaa....

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...