Monday, 20 April 2020

Kembara Jeju - Seopjikoji Coast (섭지코지)

Entry sebelum boleh tengok SINI...


Lazat? Lazat? Dah melazatkan diri kat Uribong Sikdang... Mari lah kita teruskan perjalanan walau mata dah rasa nak membuta... Ha Ha Ha... 

Langkah seterusnya adalah menuju ke Seopjikoji Coast... Set dulu nombor GPS 782 2810...

Kalu nak masuk Seopjikoji Coast ni tak ada tiket entrance dikenakan pon.... Masuk free.. Cuma just bayar parking jek KRW 1,200.00... 

Ok... Ni aku nak share skit pasal parking kereta... Masa masuk parking... Tak perlu nak amik tiket parking ke apa... Tak perlu! Kaw masuk jek... Tunggu palang naik... Camera yang akan detect nombor kereta kaw... Kat Jeju Island ni bukan macam Malaysia nak tiket parking bagai... Bayaran parking ikut pada tempat jugak... Ada yang kena bayar per hour... Ada yang kena bayar per entry... Nanti nak keluar baru bayar... Sediakan duit yang cukup... Ok?

Masa aku masuk area parking... Kebetulan ada Ajussi jaga parking... Baik orangnya siap tengokkan parking mana yang kosong... Perhati jek kita nak masuk parking supaya bebetul dalam petak parking... Ha Ha Ha...

Mari kita bersiar... Siarkan di Seopjikoji Coast ni... Most Drama Korea... Suka jadikan Seopjikoji Coast ni lokasi pengambaran... Tempat ni luas taw... Kalu larat... Boleh lah terjah keseluruan tempat... Angin pon kuat... Sejuk dan damai... Langit pon cerah jek... 

Marilah kita menuju kejayaan... Ha Ha Ha...

Kalu kat oversea gigih kaw nak gambor dengan lalang... Kah Kah Kah...

Munge munge cinta berlatarkan pantai... He He He...

Teropong kot ada Hyun Bin... He He He...

Kebiruan kehijauan...

Bangunan ni namanya Cozy House... Rupa bentuk macam biskut dan kek... Tak boleh masuk.. Tutup laa pulak... 

Serpihan batuan yang terhakis...

Wow! Memang cantik pemandangan kat sini... Penuh dengan munge munge...

Atas bukit ada batuan... 

Batu bertenggek... Ha Ha Ha...

Jenuh nak ke sana...

Meh panjat...

Kalu banyak masa boleh lah terjah sampai ke hujung sana... 

Ranting ni kalu tak cukup baja... Akan kering dan lama lama mati... Sama macam hati... Kalu hati kaw kering... Lama lama kaw mati kutu... Ha Ha Ha...

Nak pi mana tu Aci?

Aku tengok banyaknya orang jual air limau mandarin ni... Aku pon beli... Rasanya pahit pahit manis.. Jay Emm dan HH tak suka... Aku sorang jek cekik... Haussss... He He He... Harga sebotol KRW 3,000.00...

Mari lah teruskan perjalanan...

Ehhh... Nampak orang main kapal layar... Orang berenang pon ada... Jommm lepak kejap... Cuci mata tengok orang pakai one piece... Ha Ha Ha...

BERSAMBUNG...

8 comments:

  1. kalo kat malaysia lalu kat lalang takde rasa nak bergambar, kat overseas tktaula kenapa lalang dia cam ada aura sikit hahah saya pun selalu buat gitu xD

    ReplyDelete
  2. Intai hyun bin katanya..

    ReplyDelete
  3. Pagi memanjat... petang agi... rh mmg gigih...

    ReplyDelete
  4. kat sini akak sampai rumah comel tu ja tak larat dah nak ke rumah api tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu ikutkan kaki ni memang tak larat sama... Tapi mengenangkan dah malas nak repeat jeju... Redah jek laa... Ha Ha Ha...

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...