Monday, 27 April 2020

Kembara Pahang - Moknaa Celup Tepung

Petang ni... Tetiba aku terlebih rajin pulak nak up entry... Ha Ha Ha... Actually... Aku digamit kenangan untuk kembali ke Pahang... 

Terus terang lah aku kata.. Kalu aku diberi peluang... Aku nak travel lagi ke Pahang... Aku suka Pahang... Sape kat sini orang Pahang? Meh sini aku nak berkenalan... Ha Ha Ha... Ehhh... Aku tak main main... Aku seyes nih... Ha Ha Ha... Setelah aku gagal dengan orang Utara... Tak mustahil kan one find day aku bertemu jodoh dengan orang Pahang kan? Kan Kan? Aminnn Aminn Aminnn... Amboiiihhhh! Kemain gatal kan kaw ni Aci! He He He... 

Ok... Kepergian aku ke Pahang kali ni hanyalah aku berdua jek dengan HH... Aku tak tahu nape... Aku rasa travel aku kali ni rasa best... Aku rasa aman... Aku rasa bebas... Dan aku rasa macam aku dan HH kembali travel macam dulu dulu... Hanya aku dan HH! Walaupun aku sakit kaki effect memandu ke Kedah sebelum tu... Tapi... Aku tetap happy...

Memang banyak destinasi yang dapat aku cover sepanjang aku di Pahang... Sampai orang tanya aku berapa lama kaw kat Pahang tu? Terasa macam lama... Padahal aku pegi cuma 2 malam jek... Hu Hu Hu...
Petang ni... Aku nak sembang pasal Moknaa Celup Tepung... Aku sampai kat sini waktu petang... Memang dari jauh dah nampak banyak kereta tepi jalan... Tapi... Alhamdulilah... Aku dapat parking bebetul sebelah kedai... 

Apa yang aku rasa best Moknaa Celup Tepung ni... Aku tak perlu menunggu lama untuk makan minum kat sini walaupun memang ramai yang datang sini... Dan paling best sekali... Makanan dan minuman dihidangkan panas panas... Terbaikkk!

Moknaa Celup Tepung ni terletak bebetul tepi jalan besar di Tanjung Lumpur, 26060 Kuantan, Pahang... Eh... Memang senang jek nak cari... Confirm tak sesat pon...

Signboard ni sebatu jauh pon boleh nampak... Ha Ha Ha...

Sila la beratur...

Coconut Shake pon hado.... 

Pilihlah air apa kaw nak... I love you ada? He He He...

Sementara aku cari tempat duduk... HH pegi beratur order makanan... Aku pesan kat HH yang aku nak sotong dengan udang... Tapi Si HH ni top up dengan ikan sekali.... Aku "Kaw amik Ikannnn???"... Pada aku macam tak inzal jek amik ikan... Tapi... Percayalah... Ikan celup tepung kat sini yang paling win sekali! Seyes aku tak tipu... Rasa ikan dia segar giler wehhh... Cukup rasa! Bila aku telan tu... Ehhh... Pesal rasa dia macam Mackerel kat Jeju?????? Ha Ha Ha...

Udang celup tepung...

Ikan dan sotong celup tepung... Sedap giler ikan tu... 

Success has a simple formula... Do your best and people may like it... 

Ni jek yang aku order... Kenyang ya amat...

Kita travel berdua jek kali ni... 


- XOXO - 

6 comments:

  1. Travel + makan anytime ley ajak aku repeat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhhh! Aku nak pulun ikan tu bebanyak... tapau sekali! πŸ˜†

      Delete
  2. SS ... Saya tetap doakan jodoh yg baik baik buat SS dan HH ... Muga Allah mempermudahkan segala gala urusan ... di termukan dengan jodoh yg baik baik buat kalian ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah En Li... Terima kasih... Doa yang terbaik di bulan ramadhan.... aminnn!

      Delete
  3. Best nya makan udang....nak gi juga nanti...

    ReplyDelete
  4. Aduhaiiiii udang celup tepung dia mengoda perasaaan sungguh lah. dah la nampak tepung dia cruncy. hish hish hish

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...