Tuesday, 3 November 2020

Kembara Jeju - Jeju Love Land Museum

Entry sebelum boleh jenguk SINI...


Sebenarnya... Lama aku peram entry Jeju Love Land Museum ni... Dok tanya diri... Nak publish ke tak? Nak publish ke tak? Lama aku fikir nak publish ke tak?... Aku dok terfikir... Nanti apa orang fikir tentang aku? Aku melucah ke? Aku sebarkan porno ke? Ha Ha Ha... Padahal kat Amsterdam pon aku pegi Sex Museum lagi dasyat dari Jeju Love Land Museum...

NO! NO! NO! Big NO! Aku just nak show off apa yang realiti jek... 

Kalu kita dah biasa ke luar negara... Patung patung bogel ni dianggap biasa sahaja... Malah mereka rasa patung patung bogel ni adalah sebahagian dari seni...

Berbeza dengan kita di Malaysia... Of coz lah patung begini akan mengundang macam macam prasangka dan kecaman... Well... Kat Malaysia ni... Apa jek yang tak kena kecam? Even tak ada patung lucah pon sumbang mahram meningkat saban hari jugak kan? Kat situ jek kita nak cari jalan penyelesaian pon dah buat kita pecah kepala dan seakan tak ada kesudahan... Tak kan kita nak salahkan patung?????

But please take easy... Baca apa yang aku nak sampaikan pelan pelan... This is not about picture lucah ke apa... But the way aku nak sampaikan agak berbeza pandangan... But tak salahkan kalu kita raikan pendapat masing masing? Selebihnya... Tepuk dada tanya lah iman...

Perkara pertama yang aku nak sampaikan bukanlah saja tentang Jeju Love Land Museum sangat... Tapi... Aku nak citer pasal aku...

Last week... Lepas solat maghrib... Sementara nak tunggu Isyak... HH duduk kat tepi katil... Dan dia tanya aku soalan yang buat aku terasa nak gelak... Soalan HH berbau macam ni "Kat Padang Mahsyar nanti kita semua akan bogel kan? Tak ke waktu tu kita akan tengok orang lain punya... Wahhhhh! Kita akan rasa seronok tak?"... Membulat beso mata HH membayangkan... Sambil gelak gelak gatal miang... Dan aku terus membayangkan Jeju Love Land Museum... Ha Ha Ha...

Gelak gelak jugak ye Aci... Dalam masa yang sama... Aku terfikir... Ehhh... Apa sebenarnya akan jadi kat Padang Mahsyar eh????... Setahu aku... Selain dari perbuatan kita kat dunia akan dipertontonkan pada umum macam tengok wayang... Kita akan lalu titian sirat... Ke Syurga atau tidak diri kita bergantung pada pahala dan dosa yang kita kumpul... That it! Itu jek yang aku tahu... Selebihnya tak pulak aku nak kaji...

Tapi berbalik kepada soalan HH tentang semua akan berbogel di Padang Mahsyar... Ehhh... Tetiba aku terfikir... Apa sebenarnya yang akan kita rasa waktu tu? Malu ke? Teruja ke? Rasa nak having sex ke? Haaaa apaaaa apaaaa sebenarnya yang kita rasa???? Pernah tak kita fikirkan hal ni? 

Dipendekkan citer... Agaknya... Allah nak beri aku jawapan sebenar tentang kejadian di Padang Mahsyar... Pepagi subuh keesokkan harinya... Lepas aku solat subuh dan siap mengaji semua... Aku baring semula atas katil... Kononnya nak sambung lelap kejap... Dan waktu tu... Allah gerakkan hati aku nak tengok ceramah agama secara Live di Instagram... Aku pon layan...

Dalam ceramah tu... Aku diajarkan hadis tentang hari kiamat... Mengatakan Rasulullah saw pernah berucap... “Dihimpun manusia pada hari kiamat dalam keadaan berkaki ayam, bertelanjang bulat dan tidak berkhatan (bersunat)” ... 
* Part tak berkhatan ni aku surprise skit... Sebab aku sendiri tak pernah tahu... But... Aku try lah buat andaian kat HH "Mungkin sebab tak berkhatan jadi kita tak ada nafsu kot"... HH tanya aku lagi "Anak Mat Saleh tu masa hidup tak berkhatan pon ada nafsu gak... Habis kita yang beso berkhatan ni macamana?"... Kalu nak layan soalan HH sampai kiamat tak habis... Adessss...

Lalu Aishah bertanya kepada Rasulullah saw... “Wahai Rasulullah, kalau begitu pada hari itu manusia dapat melihat aurat orang lain"... 
* Ye bukan kita jek tengok orang bogel... Dengan kita sekali bogel! Jangan nak gatal sangat!

Dan baginda menjawab.. “Wahai Aishah, suasana pada hari itu amat menggemparkan manusia, amat menakutkan, sehingga tidak ada yang peduli kepada aurat orang lain”... 

Tambahan...“Pada hari kiamat nanti seseorang itu lari dari saudaranya. Dan ibunya serta bapanya. Dan isterinya serta anak-anaknya. Kerana tiap-tiap seorang daripada mereka pada hari itu, ada perkara-perkara yang cukup untuk menjadikannya sibuk dengan hal dirinya sahaja.”...

Terus mood aku merundum... Betapa bodohnya aku selama ni... Aku jahil... Aku bodoh... Aku tak tahu apa sebenarnya akan jadi kat Padang Mahsyar tu... Betapa bodohnya aku tak tahu yang kat dunia aku berkhatan... Tiba kat Padang Mahsyar aku tak berkhatan rupanya... Yang aku tahu buat baik beramal baik nanti masuk lah Syurga... Woooww!!! Semudah itu rupanya aku fikir selama ini... Aku tak pernah fikir tentang ketakutan nak berada di Padang Mahsyar itu... Bersedia ke aku nak hadap ketakutan tu nanti? Apa yang aku sibukkan nanti???? Ya Allah...

Tanpa aku sedar... Dalam aku mengumpul pahala... Ntah ntah dosa aku pon sama banyak dengan pahala... Atau dosa lagi banyak dari pahala... Dok selalu mengaji quran tapi mengumpat orang pon selalu... Dok sedekah banyak tapi mengumpat orang pon banyak... Camne pahala tu nak banyak! Kalu dosa pon banyak!  Itu belum lagi pahala yang penat kita kumpul... Tup tup berada dalam timbangan orang lainn... Silap hari boleh muflis kita ni kat Padang Mahsyar!  Alllahhhhhhhhhhu Akbar....

HH cakap gini kat aku "Kalu kaw tak jumpa aku kat Syurga... Kaw cari aku taw!"... Aku jawap kat HH "Kalu masa tayangan umum kat Padang Mahsyar nanti kaw nampak aku buat jahat belakang kaw... Kaw jangan marah taw!".... Kah Kah Kah....

Agak agak hingga ke perenggan ni... U'Ouls ada hati tak nak scroll sampai bawah? Aku percaya 99% akan scroll sampai bawah... Ha Ha Ha... As I said take it easy... Aku ke Love Land Museum tiada niat nak gersang or melucah ke apa... Very santai... 

Most mereka yang jejak ke Jeju Love Land Museum pon habiskan masa bergelak ketawa melihat patung patung bogel beraksi... Tak ada niat sembunyi... Hanya jenaka semata mata... Buat stock gelak gelak... 

By the way banyak sebenarnya gambar yang aku amik tapi aku just tepek gambar tak berapa nak dasyat sangat kejadiannya... Sorry kalu aku terlebih!

Harga tiket nak masuk ke Jeju Love Land Museum adalah KRW 12,000.00 seorang ye... Jeju Love Land Museum berdekatan dengan Mysterious Road... 

Ini bangunan Jeju Love Land Museum...

Ini art shop...
HH dah macam Bidan diri situ... Ha Ha Ha...

Bulat kecik bulat beso...

HH baru lepas skodeng suara orang buat projek dalam kereta... Ha Ha Ha...

Jay Emm amik gambar HH tengah main alat sensor kat situ... Ha Ha Ha...

Hidup ni kena ada kasih sayang sesama manusia... Tanpa kasih sayang hati kita akan kering dan keras...

Kayuh bukan sebarang kayuh... Ha Ha Ha...

Saranghae...

Buah ni gatal kan?

Ehhh... Nak campak camera ke tu? 

Kekal lah dalam senyuman... He He He...

Dari atuk sampai ke anak... Kencing berdiri... He He He...

Jentik apa tu? He He He...

Ni 3 Dara duduk di atas tembok... He He He...

I love U till jannah... Cewahhh!


Opssss! 

Anggap jek lah macam batang pisang... Ha Ha Ha...

Art Jepun katanya...

Magic show... Ha Ha Ha...

Lagi art kononnya...

Keciknya aku...

Jangan tiru aksi ni... 

By the way... Kalu U'Ouls rasa tempat ini tak sesuai untuk tontonan keluarga... Maka U'Ouls elakkan lah berada di sini ye... Tak pergi pon tak apa... Cukuplah aku dah beri gambaran dan amaran tentang  tempat ini yang sebenar... Kalu U'Ouls nak jugak pegi... Memang U'Ouls gatal! Kah Kah Kah...




BERSAMBUNG...

13 comments:

  1. Honestly... muzium ni menyegarkan mata.. membeliakkan mata la.. salah ke jujur...

    ReplyDelete
  2. Susah ke nak jujur... hahahaha

    ReplyDelete
  3. Aku mmg dr skola.. bab2 soalan.. kasi kat aku... hahaha sampai kiamat tak habis soalan...

    ReplyDelete
  4. Aku tak tau org lain... tapi aku nk jumpa kawan2 aku... the after world.. mungkin org lain tak heran kot... tapi aku... aku nk jumpa...

    ReplyDelete
  5. Kalau ko risau pasal tayangan.. ko ngaku skang pun bole... aku cuba rasional hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak sangat mende jahat aku buat belakang kaw... Tak terkira banyak! 🤣

      Delete
  6. Replies
    1. SS ingat tak ada orang sudi baca apa SS tulis... Ha Ha Ha... Thanks ye...

      Delete
  7. satu perkongsian yang menginsafkan. Apa pun masih banyak lagi yang perlu kita persiapkan untuk bekalan di sana. Semuga kita sentiasa mengingati mati.

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...