Monday, 27 July 2020

Ipad Pro 12.9 Inch Accessories

Sejak dah ada Ipad 12.9 ni... Aku dah rasa malas nak layan drama orang keliling aku... Ha Ha Ha... Aku lebih banyak diam... Aku lantakkan semua orang... Tak kuasa der... Baik aku layan gadget banding aku layan manusia... Seyes... 

Ok... Buat masa ni aku tengah giler kumpul accessories untuk Baby Ipad aku ni... Memacam aku beli... Meh! Aku tayang skit hasil rembatan di Shopee dan JPO... Hu Hu Hu...


*** Fordable Bluetooth Keyboard With Touchpad *** 

Actually melambak jek keyboard kat Shopee tu... Pilih jek lah mana yang kaw selesa.... Ikut budget memasing... But... Aku nak suggest korang belilah jenis Fordable Bluetooth Keyboard With Touchpad... Tak mahal pon cuma RM 69.00 jek... Ha Ha Ha... 

Senang nak bawak pegi memana... Berat cuma 197.3 g... Boleh dilipat... Nipis tapi lebar... And the best part siap dengan Touchpad... Performance Touchpad pon not bad... Terbaik beb! 

Nak connect ke apa jua device pon senang sebab guna Bluetooth... Boleh diguna pada jarak sejauh 10 meter... Wow! Senang connect... Support Windows, Android dan iOS...

Keyboard ni kena charge bateri ye... Sebab gunakan bateri Lithium-ion... Boleh support selama 2 jam menaip tanpa henti... Dan baterinya tahan sehingga 560 jam penggunaan... Support time sleep selama 10 minit.... Hu Hu Hu...

Kacak kan Touchpad ni? He He He

54.8 mm x 44.8 mm

Lipat macam lipat kain... Ha Ha Ha...


*** Pencil ***

Pencil ni aku beli sekali dengan Ipad hari tu... Pencil ni original ye... Harga RM 549.00 sebatang... Ha Ha Ha... Pengsan! Tapi hasil pakai Pencil ni adalah yang terbaik... Aku bukanlah tak suka yang tak ori... Ok jek kalu tu jek budget yang ada... Tapi... Kalu boleh mende yang kaw nak gesek kat screen tu biarlah yang original sebab takut calar balar pulak U’Ouls punya Ipad tu nanti... Sayang kan?

Pencil ni bukan Stylus biasa ye... Connect guna Bluetooth jugak...  Perlu charge bateri... Disebabkan aku pakai Ipad... So aku just charge guna Ipad jek... Senang giler sebab tak ada cable bagai...

Memang best untuk menconteng...

Sarung leather... Harga cuma RM 5.00 jek kat Shopee...

Ini baju sejuk untuk Pencil... Ha Ha Ha... Harga cuma RM 3.34... Tapi kalu nak charge bateri kat Ipad kena tanggalkan sarung ek...

Kalu nak senang pakai hujung ni jek as cover...



*** Ipad Bag ***

Disebabkan bag aku dah banyak yang busuk... Jadi aku pegi lah cari yang baru... Nak cari kat Mall semua berdentum harga... Dah alang JPO cuma 3.5 KM jek dari rumah... Ahhh! Jom lah memborong bag kat JPO.... Riki punya riki... Final aku dapat bag jenama Austin Reed... Harga asal RM 249.00... Tapi aku beli RM 99.00 jek... Diskaun giler giler wehh... Berkualiti pulak tu... Terbaikkkk!

Hensem kan warna biru? Kilat jek... He He He...

Khas untuk Notebook dan seangkatan dengannya...

Harga asal... Mahal bafuck...

Ok... Kalu ada accessories tambahan... Aku update sini jek laa ek...



- XOXO -

20 comments:

  1. Macam teruja gak nak beli ... tapi Iphone nih rasanya dah memadai kot ... cuma tak sedap nak baca magazine and ebook ... saya lebih suka guna Ipad

    ReplyDelete
  2. awakkkkkkkkk juling mata kita tengok harga pensel tuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn... tapi itew dpt free... sebab buy package... 😬

      Delete
  3. adakah sebab ada ipad baru, SS jadi rajin update entri?? adakah saya juga perlukan ipad?? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ipad ni macam kawan baik saya... bila ipad ada ni... saya jarang bercakap dengan manusia secara berdepan... kurang jugak dosa saya... ha ha ha...

      Delete
    2. haha dah jadi anti sosial ke??

      Delete
    3. Saya suka menyendiri buat masa ni... Dah kurang bercakap... Drama manusia kadang buat hidup saya horror... x salahkan jadi anti sosial? 😹

      Delete
  4. lepas ni boleh lah tulis 2 entri 1 hari hehe

    ReplyDelete
  5. so, ipad lama tu nak jual tak? mur mur hehe

    ReplyDelete
  6. Hai ss 🌹🌹
    Best nyer ade gajet baruπŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete
  7. Wah pensel pun ada baju sejuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pencil 500... baju 3 henget... nampak x tahap kedek dot kom aku tu camne πŸ˜‚

      Delete
  8. Harga pensel mmg tak menahan.. sib baik di banding ngan interest...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari aku bebuta bayo interest baik aku amik jek pencil πŸ˜‚

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...