Friday, 24 July 2020

Ipad Pro 12.9 Inch

Perghhhhhh! Perghhhhh! Perghhhhhhh! Alhamdulillah Ya Allah! Akhirnya.... Apa yang aku doakan... Allah makbulkan jua! Syukur Sangat sangat... Huh! Lega rasa bila IPad Pro 12.9 Inch Wifi + Celullar dah ada kat tangan...

Actually sebelum nak beli Ipad Pro ni... Of coz lah aku kena riki riki dulu kan... Prosesnya macam orang nak masuk meminang lah jugak kan... Kena lah buat pilihan mana yang sesuai dengan badan... Kot rupa paras macam pecah jamban... Tak masal malam pertama kena tutup bantal pulak... Kah Kah Kah....

Dah alang mencari... Cari lah yang seksi skit... Barulah terbeliak mata ni bagai disampuk syaitonnn... Ha Ha Ha... But ini bukanlah pertama kali aku pakai Ipad... Sebelum ni aku pakai Ipad 2.. Aku beli secara online di Apple Store... Siap free engrave lagi... Ipad 2 tu masih ada lagi... Aku belum ceraikan lagi... Ha Ha Ha... Bila dah tua semua dah tak anjal... Jadi kenalah cari lain... Kah Kah Kah...

Dan kali ni aku beli Ipad di Apple branch jek... Sebabnya... Aku malas nak tunggu shipment yang amik masa jejak sebulan... Jenuh nak tunggu... Tapi... Bila nak beli kat branch... Cabarannya pulak... Stock limit! Aduhhhh... Dari Johor sampai ke Kuala Lumpur aku cari spec yang aku nak tapi tak ada... Kadang kat branch sama ada kat Machine atau Switch cuma ada satu stock jek... 

Bayangkan aku cari kat IOI Mall Puchong tak de.... Kat KLCC pon tak de wehhh... Susah giler nak dapat stock Ipad 12.9 Inch ni... Last last aku dapatkan stock kat SwitchThe Mines... Kat situ jek yang ada stock warna Space Gray... Most mesti Silver... Space Gray memang susah nak dapat wehhh... 

Aku cuma mampu dengan capacity 256 GB je... Cuma... Aku terpaksa amik Celullar sebab version Wifi sahaja tak ada... Walau pon aku sebenarnya jarang nak pakai celular ni... Lagi pon kalu nak pakai internet kat Ipad aku boleh jek link Hotspot... Tapi... Fikir fikir balik... Tak pe lah... Mana lah tahu kot one fine day aku perlukan Celular waktu travel... So its ok...

Meh aku review skit kekasih hati baru aku ni... Ha Ha Ha... Selain dari seksi sebab punya montot yang lebar aka skrin dia besau dabak... Ipad aku ni kalu sekali imbas rupa paras macam Notebook... Kalu nak nampak macam Notebook U’Ols kena beli keyboard dan mouse as additional accessories laa ye... Part accessories ni aku citer kat entry lain la ok... Sebab aku pon in progress nak kumpul skit skit accessories ni...

Setiap branch Apple ada macam macam offer... Ada yang offer untuk beli insurans cover 2 + 1... Ada yang insurans jejak ribu pon ada... Bergantung pada apa yang U’Ouls nak cover... Kalu berlaku kerosakan boleh claim part hardware seperti motherboard, screen atau claim sebiji yang baru... Hebat kan? Branch Switch kat The Mines ni offer aku insurans dan juga package bayar ansuran by credit card tapi dengan syarat kena beli Pencil... Aku tanya jugak kot instead of pencil why not aku beli Keyboard jek kan? Tapi malangnya tak boleh... Bila aku buat calculation... Kalu aku swipe buta buta jek Credit Card untuk bayar harga Ipad saja tanpa beli Pencil... Aku still kena bayar charge bank which is kadar charge tu sama macam beli pencil... So better aku amik je pencil tu tanpa aku bayar charge bank... Kira aku beli Ipad free Pencil laa... Haaaa gitew ler kekdahnya...

And the best part is... Bukan aku jek yang beli Ipad... Tetiba di Jay Emm pon ikut sama terjebak... Tapi dia beli Ipad Mini yang paling latest... Itu pon si HH yang hasut dia beli sebab pada awalnya si Jay Emm nak cari iPhone 11... Padahal iPhone 6s Plus dia elok lagi cuma masalah storage jek asik penuh... Dan dah alang nak beli carilah yang ada capacity besar... Dan aku suruh dia remove jek apps dan data yang ada untuk transfer ke Ipad Mini... Selesai masalah!

Bila dah setuju semua... Kasi lah bungkus... Tapau bawak balik... Ha Ha Ha... 

My Baby... Bau kedai... He He He...

Ni bukan Baby aku... Ni tak tahu Baby sapa.... Ha Ha Ha... Dia Saler kat Switch The Mines....

Dua Baby tengah usha mainan... Ha Ha Ha

Penangan Covid 19... He He He...

Ipad... Pencil... Ipad case...

Plug Ipad lain dari biasa... 

Ipad Cover ni harga dia RM 155.00... Mahal bafuck.. Tapi quality dia superb... Jay Emm yang hadiahkan sempena besday aku... He He He...

Kalu nak tonton Netflix dari Ipad ni memang best wehhh... Layannnnn!


Mari aku detailskan harga :

Ipad Pro 12.9 Inch = RM 5,499.00
Apple Care Protection Plan 2 Years = RM 249.00
Apple Pencil = RM 549.00

Total = RM 6,297.00

Tengok harga boleh bikin aku nagessss 😭😭😭... Tapi... Bila dah layan... Manthoppppp! 😎



Maklumat lanjut bolehlah ke Web Apple Malaysia


- XOXO -

9 comments:

  1. Tutup ngan bantal??? Kuag jaq...

    ReplyDelete
  2. Ko nye perumpamaan dahsat.. dah tua tak anjal ek??

    ReplyDelete
  3. saya mmg tak banyak duit macam SS...kaya betul SS ni...sy tgh pikir nak habiskan ptptn lagi rm5k...boleh derma tak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya anggap ‘kaya’ itu satu doa awk pada saya... aminnn... habiskan ptptn?

      Delete
    2. moga SS kaya dunia akhirat. amin...sy ada hutang ptptn lagi huhu...ada lagi rm5 hutangnya...so, kena habiskan hutang ptptn ni sblm buat hutang baru...eh tiber haha!!

      Delete
    3. I’m currious... how old are u? Sy pernah apply hutang ptptn tapi application saya ditolak! Puncanya sebab saya mengekalkan 3.5 pointer above tahun pertama ketika tu... Ptptn rasa rugi kalu beri hutang pada orang macam saya... Bunyinya macam saya ni berlagak pasal pointer... hakikatnya saya pelajar miskin yang tak dapat keadilan! Yang dapat 2 pointer laju jek application approve... nampak x kecurangannya camne?

      Delete
  4. tenguk harga perghhhhhh *pengsan*

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...