Friday, 23 October 2020

Kembara Pahang - Blue Lagoon @ Mid Hills Genting Highlands

Dah alang alang aku bercuti kat Bonda Valley by Rozita Ibrahim... Aku lajak lah ke Genting Highlands... 

Dari Bonda Valley nak naik Genting Highlands... Ya Allah... Dekat giler wehhh... Terjakun aku kejap... Ha Ha Ha... Perjalanan hanya amik masa lebih kurang 20 minit jek... Atau 25 kilometer... Perghhh! Memang sekejap jek sampai...

Keadaan jalan pon teramat lah baik... Ikut jalan kampung... Tak perlu nak rush... Separuh perjalanan berbukit kaw dah jimat wehhh! Jimat masa... Jimat minyak... Jauh beza nak banding jalan highway Genting Sempah... Seyes!

Kalu nak naik Genting balik hari pon ok jek... Tapi... Aku suggest betterlah U'Ouls stay jek kat Genting Highlands tu... Tapi... Perlu aku ingatkan... Makin tinggi tempat kaw daki... Maka makin mahal lah juga harga tempat stay tu... Depend jenis tempat yang U'Ouls inginkan...

Dulu family aku last minutes decide tetiba nak stay Genting Highlands... Haa... Terpaksalah bermalam dengan harga hampir RM 1,000.00 semalam... Tapi... Bilik hotel besar boleh sumbat ramai... Itu pon nasib ada bilik kosong... Kalu tak... Terpaksalah tido dalam kereta sebab kabus tebal tak boleh nak balik... 

Disebabkan tak nak peristiwa sama berulang... Dan family aku pulak ramai... Jadi... Awal awal lagi HH dah book... HH booking Condo kat Blue Lagoon @ Mid Hills Genting Highlands dengan harga RM 209.64 melalui booking.com... Murah ke mahal? Berbaloi ke tak?

Meh scroll sampai habis untuk tahu jawapan... Ikutlah penilaian U'Ouls ye...

Inilah Blue Lagoon @ Mid Hills Genting Highlands...

Honestly... Aku sangat suka stay kat Blue Lagoon @ Mid Hills Genting Highlands ni... Walau pon agak jauh skit dari taman tema keriangan kat puncak Genting Highlands tu... Tapi... Aku still rasa ok... Area sini pula adalah area pekan kecil... Ada kedai makan... Kedai runcit... Petrol Station... Klinik... Ehhh... Memacam lagi...

Condo ni masih baru... Security dia sangat ketat.. Perlukan Card untuk access lift dan facilities yang disediakan... Parking pon senang... Banyak Visitor Parking disediakan... Bebetul kat tempat Guard... Memang selamat parking... CCTV pon bersepah... Tak perlu risau tentang keselamatan diri dan kereta... 

Bukit bukau Genting Highlands pon dah boleh nampak dari sini... Kalu nak mendaki dengan kereta just amik masa beberapa minit jek pon... Tak jauh mana...

Swimming Pool untuk kanak kanak...

Swimming Pool untuk dewasa...

Taman permainan kanak kanak...

Dah basah kuyup boleh lah berjemor kat sini... Ha Ha Ha...

Anak buah aku lepak sini layan Gym... Free jek... Berapa jam kaw nak bergym pon tak de orang kesah...

Lantai kaca...

Nak ke kiri ke ke kanan?

Pepagi kaw layan kabus tebal... Indahnya pemandangan...

Layan lagi pemandangan kat sini...

Mari kita tengok dalaman Blue Lagoon @ Mid Hills Genting Highlands ni pulak... Memang cantik dan simple jek deco... Abang ipar aku cakap gini "Agaknya owner Condo ni nelayan kot"... Kah Kah Kah... Aku gelak dekah dekah... Sebab tema deco Condo ni lebih kepada kapal dan pantai...

Ruang tamu besar... Luas... Bersih... Ada dua sofa bed panjang yang sangat selesa...

Make sure kalu kaw ada anak kecik... Kena pesan jangan buat main perhiasan ni... Ha Ha Ha...

Layan Netflix... Ha Ha Ha...

Menarikkan bantal ni?

Ini dapor.. Nak masak pon boleh... Ada peti ais... Microwave... Toaster... Dapur masak letrik... Cerek... Pinggan... Mangkuk... Ehhh... Lengkap!

Meja makan... Abaikan barang yang bersepah tu sebab baru check-in... Ha Ha Ha...

Nampak tak hiasan siap dengan pelampung bagai... Ha Ha Ha... Dah macam lepak atas kapal tepian pantai...

Gayat jugak lah nak lepak luar... Ha Ha Ha...

Condo ni ada dua bilik tidur... Dan dua toilet.... Bilik tidur dan toilet pon besar wehhh... Dan aku tertarik kat bilik yang ada double decker... Besar betul katilnya... Dan pintu pulak jenis tolak... Luas wehh... Siap dengan extra bed lagi...

Katil double decker ni boleh muat 4 orang... 

Ikan bergantungan... Burung berterbangan... Ha Ha Ha...

Luas bilik ni...

Katil muat untuk 4 orang...

Toilet pon luas dan bersih... Lengkap dengan mandian...

Seterika dan dua hairdryer disediakan... Bantal... Tilam... Selimut extra pon ada... 

Overall... Aku tersangatlah puas hati stay kat sini... Pada aku terlebih berbaloi dengan harga... 


BERSAMBUNG...

22 comments:

  1. Aku pun rasa ok .. rm200 divide per kepala.. ting...

    ReplyDelete
  2. Cantik deko bunga dalam baldi tu. Memang best lah panorama alam sekeliling

    ReplyDelete
  3. Sofa bed kat luar pun boleh buat tidur tu kalau katil kat bilik dah penuh. emmmm bestnya. Syiok tu kalau membawang dalam bilik 4 katil tu ahaksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pedih laa mata membawang ataih katil πŸ˜†πŸ˜†

      Delete
  4. RM1000 satu mlm boleh share ramai2..berbaloi arr..bila nak bwk itew stay sini...

    ReplyDelete
  5. RM209++..kondo? kat genting? siapa kata MAHAL meh sini JM lesing!!! nak murah mcm mana lagi???

    ReplyDelete
  6. facilities mcm2..ehh..mmg berbaloi arr stay tempat macam ni..credit kat HH sbb kalau bab book hotel murah

    ReplyDelete
  7. paling best kalau byr murah boleh sumbat berapa ramai dorang tak 'kacau'..arghh...bila nak bwk itew stay sini hihhi

    ReplyDelete
  8. ajar kita macm mana nak buat page break :-)

    ReplyDelete
  9. puas lah tengok bilik besar cmni siap ada gym, pool semuaa.

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...