Wednesday, 3 February 2021

Kembara Pontianak - Danau Batu Belimbing

 Entry sebelum gomol SINI...


Bila lah nak habis kisah Pontianak ni? Ha Ha Ha... Sabar sabar... Banyak lagi dalam waiting list aku... Memang berkurun nak habis... Habis jek nanti kisah Pontianak aku sambung kisah Jembalang dan Hantu Raya pulak... Kah Kah Kah...

Dah... Dah... Mari sambung...

OK... Next destinasi aku... Supir ganteng bawak pegi Danau Biru... Tapi... Kisah Danau Biru ni nanti lah aku update... Aku lagi excited nak citer pasal Danau Batu Belimbing... Wow... Banyak belimbing ke kat situ?

Menurut kata Supir... Danau Batu Belimbing ni attraction baru... Tak ramai yang tahu tempat ni... Dan tempat ni agak terpencil... Nak masuk dalam pon kena parking luar... Dan jalan kaki ke dalam... Tak jauh pon... Cuma agak membukit...

Jom explore!

Nak masuk suppose kena IDR 5,000.00... Aku masuk free sebab tak ada orang jaga... He He He....

Yang baju biru tu Supir ganteng... Ha Ha Ha... Ehhh... Bukit depan tu bentuk dia dah macam semacam... Semacam apa? Ha Ha Ha....

Perghhhhh! Lawa gilak tempat ni... Unik wehhhh... Seyes... Unik betul batuan kat sini... 

Kita kita jek kat sini...

Jay Emm merenung ke langit... Sebab... Tetiba cuaca nak hujannnn! Hadoiii.... Bertempiaran dia lari celah batu... Nasib baik batu tu tak terbelah bertangkup nampak dia... He He He...

Korang jangan sampai Mbak Jambu tu merajuk... Kang dia lari sambil perah perah susu... Batu tu dah usha usha dia jek... He He He...

Hujan lebat... Tapi batu ni paling cantik pada pandangan mata aku....

Batu ni pon unik... Kalu kecik dah boleh bikin batu cincin... He He He..

Berbahaya katanya... Tak boleh berenang... Kalu kaw lemas sensorang tak de sape nak tolong pon.. 

Ehhh! Mana belimbing???? Tak ada! Tebu jek banyak! Cissss...


BERSAMBUNG...

14 comments:

  1. Kisah jembalang? ahahha..nak!!!!

    ReplyDelete
  2. hahahaah....itew tahu bentu bukit depan tu...nak cakap ke tak nak..nak cakap ke tak nak..tak nak la hihih

    ReplyDelete
  3. mmg unik..mcm mana batu leh terbentuk mcm tu kan..ada rupa buah belimbing buluh

    ReplyDelete
  4. x besar tempat ni tapi boleh la pegi kalau nk tgk batu unik

    ReplyDelete
  5. Cantik aliran warna batu batu tu.

    ReplyDelete
  6. Danau batu belimbing tapi mana pokok belimbingnya. Nak kata batunya macam belimbing pun tak nampak bayang pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia macam Cucur Badak... Tak ada badak dalam cucur... He He He...

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...