Tuesday, 20 April 2021

Pontianak - Pantai Pasir Panjang

 Entry sebelum boleh ngorat SINI...


Sebelum aku teruskan entry ni... Aku nak ucapkan bebanyak terima kasih pada yang masih sudi tanya khabar berita aku... Aku bukannya menyepi...  Aku ada jek ni... Cuma busy skit... Memacam hal nak kena urus... Dan plus... Aku tak berapa sihat sangat... So... Aku stop kejap dari dunia media sosial... Tangan aku pulak tak boleh nak pegang handphone lelama sangat... Cepat rasa kebas... Adess...

So... Make it short... Lets sambung the journey...

Dari Batu Belimbing... Aku pon geraklah ke tempat lain... Aku main ikut jek lah mana si Supir ganteng ni nak pegi... Even ke bulan bintang sekali pon akan ku turuti... Kah Kah Kah... Kemain miang ye kaw... Ha Ha Ha...


Gini ler roper Bandar Singkawang... 

Kasut aku ni... Dari Jakarta sampai ke sini sampainya... Ha Ha Ha...

Ehh... Macam Terengganu pulak...

Kita bercanda di Pasiran Pandai jek lah... Ha Ha Ha...

Posing tepi sampan pon jadi... Nak mandi tak bawak pulak two piece... Ha Ha Ha...

Sekali imbas dah macam Paus terdampar sepi...

Sunyi dan sepi... 

Awan dah mula berarak...

Jeti yang hampir mati...

Roboh...

Ini lah Supir Ganteng tu... Sekali pandang ada rupa macam Baim Wong???? Ha Ha Ha...

Pelangi nan Petang...

Marilah kita pulang... Kaki busuk tu... Memang mintak kena urut... Nasib baik ada mesin Ogawa... Kaw hado? Ha Ha Ha...

Aku menyinggah kat kedai ni... Tapi... Tak inzal nak beli apa apa... Sebab... Aku meragui tahap kebersihan dan kehalalan toiyibannya...

Seperti biasa... Selagi belum tutup mata... Jalan raya akan macet sentiasa....

Langsat Punggur Asli Kalbar....  Aku tak beli... So jangan tanya sama ke tak dengan Malaysia punya... Hu Hu Hu...


Supir Ganteng hantar We'Ouls balik ke Hotel... So... We'Ouls say bye bye kat dia... Alhamdulilah... Dia beri servis yang baik... Most misi aku pun tercapai... 


BERSAMBUNG...

12 comments:

  1. Alhamdulillah Semuga Allah sembuhkan kesakitan SS. Selamat berpuasa. Kangen dong kok ngak ketemu nang blog.

    ReplyDelete
  2. Pasirnya bersih memutih... Baim wong lagi ganteng sih hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni baim wang pasal lepas keje dpt wang 🀣

      Delete
  3. Semoga sihat-sihat selalu.. Jaga diri na.. Anw Selamat Berpuasa..

    ReplyDelete
  4. Sekali imbas macam Baim Wong.. Dua kali tengok macam siapa lak??? jeng jeng jeng

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali jek imbas my sejahtera tu mummy 🀣

      Delete
  5. Moga sembuh sepenuhnya.. Moga covid hilang & boleh travel lagi..

    ReplyDelete
  6. Selamat hari raya yang sudah sampai penutup syawal. Maaf zahir batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhaii… X sempat nak wish… Apa apa pon happy birthday july kak!

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...