Thursday, 25 November 2021

Java Zelo Folding Bike!

Kalu anda gembira tepuk tangan... Clap! Clap!  Kalu anda gembira tepuk tangan... Clap! Clap! Kalu anda gembira begitulah caranya...  Kalu anda gembira tepuk tangan... Clap! Clap! Haaaa tepukkkkkk! Kah Kah Kah... Ehhh! Aci tengah kenduri muruku ke tu? He He He... 

Tak tahu lah nak cakap apa... Tapi... Aku happy giler! Bukan sebab Deepavali tapi sebab??? Ha Ha Ha...  Yeahhh! Tengok tajuk pon kaw dah tahu apa yang buat aku happy sangat tu kan... Java Zelo Folding Bike U'Ouls! a.k.a basikal kayangan! Yahooooo!

Sebelum aku review basikal kayang ni... Izinkan aku citer rentetan merentan nak dapatkan Java Zelo Folding Bike aku dulu... Ha Ha Ha...

Honestly... Pada awalnya... Aku dalam dilema... Adalah beberapa basikal lain yang bermain dalam kepala otak aku yang tak berjambul ni... He He He... Antaranya Brompton, Mongoose dan jugak Raleigh... Setelah ku renung dalam kitab... Makin ku renung berdetup detap... Ha Ha Ha... Aku pilih Raleigh! 

Tapi... Tapi... Tapi... Adessss...

Friday, 19 November 2021

iPhone 13 Pro Max

Ini... Entah kali ke berapa aku beli Apple gadget... Ha Ha Ha... Kalu orang tengok aku ni... Mesti orang ingat aku ni kaya raya... Sebab? Asyik tukar pakai handphone kayangan... Padahal... Aku rasa... Orang yang tak pakai Apple lagi kaya... Sebab... Aku pakai iPhone sampai HABIS... Siap boleh diwaris pakai... Yang mewarisi pulak pakai seHABIS HABIS... Honestly... Tak sempat nak rosak dan tak pernah sekali pon aku dan waris merasa rosak... Tak pernah sakit kepala walau sekali pon sepanjang aku mengekalkan jenama ini.. Alhamdulilah... Beli baru sebab dah limit by IOS Apple! 

Kaw kire sendiri lah ye... Aku beli iPhone 6s Max tahun 2016... Kekal pakai sampai tahun 2021... Ehh handphone tu tak rosak... Mungkin boleh menjangkau lebih lama lagi...  Katalah aku amik 6 tahun.. Harganya around RM 3000... Haa kaw bahagilah dengan 6 tahun... Setahun RM 500... Pastu bahagi 12 bulan... Bahagi hari... Berbaloi ke tak? Tengah amik kalkulator kira ke tu? Keh Keh Keh...

Ok... Aku tak nak compare Apple dengan Tembikai ke Nanas ke Duku ke Langsat ke... Sebab... Pada aku... Gadget yang terbaik adalah yang kaw mampu beli!  That's it! Depend pada pemakai... Sama ada tangan kaw Dato Keramat atau setakat Lembah Pantai... Ha Ha Ha...

Kaw nak kata camera iPhone tak selawa Duku ke... Tak boleh folded macam lepat Pisang ke... Aku tak peduli... Mentaliti aku mudah... Kaw nak gambar kaw lawa... Kaw pakai lah camera... Apa jadahnya kaw nak kait dengan handphone pulak! Kalu macam tu... Baik kaw suruh Produa sumbat 10 orang dalam Axia yang kaw nak comparekan dengan Bas... Ha Ha Ha... Manusia memang tak akan puas! Dah ada kapal terbang sekali pon... Dia tetap nak roket...