Thursday, 31 March 2022

TERENGGANU - Kedai Makan Ustaz

OK... Ini random entry jek pasal Terengganu... Ha Ha Ha... Sebenarnya... Aku dah malas nak buat entry bersambung sambung... Leceh... So... Ikut mood aku lah nak menaip apa pon... Ha Ha Ha...

Waktu perjalanan dari Dungun menuju ke Marang... Aku and the geng dah blur nak makan kat mana... So... Aku pon search lah kat GPS kereta aku ni... Ha Ha Ha... Untuk pertama kalinya aku search restoran guna GPS kereta aku ni... Sebelum ni langsung tak pernah... So paling senang kaw search jek guna GPS... Nanti GPS beritahu kedai makan apa ada sepanjang jalan... Kalu nak google memang leceh lah kan...

Search punya search... Muncul lah  nama Kedai Makan Ustaz... Wahhh! Tak sangka pulak kedai makan ni memang famous pon... Aku jek bongkok tak tahu... Jom kite terjahhhh!!!

Dungun ohhh Dungun...

Nak sampai di Kedai Makan Ustaz ni tersangat lah senang... Bebetul tepi jalan jek... Memang jalan besar... Nah! Aku kasi alamat : Lot 2922, Kampung Pulau Rusa, 21610 Marang... Korang tak pegi siapppp!!!! Ha Ha Ha...

But... Percayalah Siti! Kaw tak akan menyesal mencekik kat Kedai Makan Ustaz ni... Menu dia simple tapi tempting dan sedap!

Sup daging adalah menu yang terpaling wajib kaw cuba... Highly recommended! Dagingnya lembut.. Fresh... Kuah pon sedap...

Kedai Makan Ustaz ni tepi jalan jek... Senang sangat nak cari... Parking pon senang...

Kedainya bersih dan luas... 

Tu dia... Unik tak meja ni? Guna kaki mesin jahit... Boleh lah jadi inspirasi...

Menu aku... Ikan bakar... Ulam... Dan sup daging...


Masa nak makan... Si Jay Emm ni... Usha mamat keja kat Kedai Makan Ustaz ni... Jay Emm "Bagus bukak lagu nasyid... Baru lah bebetul Kedai Makan Ustaz".... Mamat tu sengih jek bila Jay Emm cakap gitu... Ha Ha Ha...




- XOXO -

3 comments:

  1. Suka bila tengok kedai bersih camnie.. Ah.. Tetiba rasa cam nak ke Terengganu lak.. hehehe

    ReplyDelete
  2. wah ulam dengan sambal belacan dan tempoyak perghhh kecur....opsss puasa puasa

    ReplyDelete
  3. lama tak pi terengganu kite...bestnya kalau jalan tepi pantai

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...