Thursday, 28 April 2022

TERENGGANU - Terengganu Water Front

Makin nak menjelang raya Aidilfitri... Makin aku dilanda sunyi yang tak bertepi... Sob Sob Sob... Entahlah... Sejak arwah Bonda aku meninggal... Raya aku semakin hilang makna... Nanges... 

Tahun ni... Kalu dipanjangkan umur... Aku akan raya sendirian berhad... Raya aku ikut kaki... Di mana kaki aku berhenti... Disitulah raya aku... Pilu... 

Setiap kali kenangkan nasib diri... Aku pilih untuk berdiri dalam zone senyap... Jauhi bau manusia yang menyesakkan dada... Lalu aku bersujud pada Allah... Kepada Allah aku bercerita segala masalah... Resah hati... Gundah... Rindu... Ku petik beberapa nama yang menyakiti ku... Mereka penyebab jiwa ku terkunci... Biar Allah hisab mereka... Ku seru pula nama yang sentiasa ada untuk aku... Agar Allah jagakan mereka untuk ku... Ya Allah... Jangan biar aku sendiri di dunia ini... Hadirkan aku orang yang ikhlas sebaik baik penolong.. Aminnnnn Ya Allah Ya Mujib Ya Barik...

Baiklah... Mari kite sambung kisah aku di Terengganu Darul Iman... Semoga Allah kekalkan iman di hati kita... Cewahhh....

Ok... Walau dah 4 kali aku ke Terengganu... Ini lah kali pertama aku jejak kaki di Terengganu Water Front! Tak banyak nak celoteh pon... Sebab aku just menyinggah untuk amik mood sunset.. Cantik matahari yang terbenam... Nyaman juga bersama angin sepoi bahasa....

Besau gilak globe Terengganu Water Front ni... Unik jugak... Terletak bebetul kat roundabout...