Friday, 5 August 2022

PAHANG - Genting Skyworlds Theme Park

Asalamualaikum U'Ouls! Ha jawap... Tak jawap dosa... Hu Hu Hu...

Entry aku ni... Entry random... Malas nak buat entry sambung sambung... Citer sini habis sini... He He He... Entahlah! Aku semakin pemalas... Kadang banyak kali jugak lah terfikir nak stop menaip ni... Bukan ada pembaca pon... Aku jek syok sendiri... Majuk ahhh! Ha Ha Ha... Rasa nak menari kat Tik Tok aje... Buat menda bodoh macam Aliff Syukri or Vida ke kan... Sure view aku mencanak popular cepat... Ha Ha Ha...  Dah jangan merepek... 

OK... Ringkasnya... Aku just nak share kepegian aku ke Genting Highland... Ini entah kali ke berapa lah aku panjat Genting Highland... Ada yang aku pegi dengan kekasih gelap dan terang.. Ada yang dengan family... Dan ada jugak lah beberapa kali aku terserempak dengan artis... Ada yang aku panjat Genting Highland ni naik bas... Naik Cable Car... Selebihnya dengan kereta... Dari kereta Viva hingga lah Honda... Begitulah hidup kita ni... Rupanya aku merentas masa.... Sejarah di tempat yang sama... Bezanya pada peristiwa... Cewahhh! 

Zaman dedulu nak masuk Theme Park Genting Highland ni tiket harga RM 30+ pon aku dah rasa mahal... Harga tiket sekarang????  RM 151.00 hoiiii! Mahal bafuck! 

Korang perasan tak... Kenaikan harga barang sebenarnya bermula dari barang apa? Aku masih ingat lagi aku baca berita kat Facebook... Benda pertama sekali naik adalah Baja! Haa jangan tak caya ye U'Ouls.. Padahal Baja tu dari tahikkkk jek pon! Apa ke hal plak merebak rebak sampai ke Ayam minyak bagai seterusnya ke harga Tiket masuk Theme Park Genting Highland? Macam tak masuk akal... Tapi ye lah... Benda boleh sama sama untung ye dok? Kalu boleh bulu pon nak naik harga.. Kalu bulu boleh setanding Emas 916... Dah lama aku cabut bulu hidung aku ni selai selai ke pajak gadai.. Ha Ha Ha... 

Sejak bila Warga Pahang dapat harga tiket speSIAL price pulak nih??? RM 131.00 wehhh... Diskriminasi betul lah... Ehhh! Betul ke ejaan Diskriminasi aku ni? Ahhh lantak lahhh! Aku marahhhh nihhh! Pesal aku Johor tak dapat harga Pahang? Ini tak adil! 

Tiket ni di taja oleh Jay Emm sepenuhnya ye... Thanks Jay Emm... Semoga Allah memberkati dan melimpah ruahkan lagi rezeki mu! Aminnnnnn! Ohhh ye... Jay Emm beli melalui online ye... Tunggu tarikh yang kita pilih tu dibuka baru boleh beli ye... Nak beli tiket sila lah ke Web di SINI...

Jom layan view...

Aku ke Theme Park Genting Highland ni pada hari Jumaat... Walaupun hari bekerja... Orang ramai jugak... Tapi kaw masih boleh nampak lantai lah... Kalu weekend... Habuk pon kaw tak nampak aku rasa... 

Tepat jek jam 11:00 pagi... Pintu Theme Park Genting Highland ni pon dibuka... Berlarian orang nak masuk tempat mainan yang jadi hot favorite... Aku? Tak kuasa nak lari... Ha Ha Ha...

Aku lepak tengok air pancut ni... Sambil tengok penari seksi yang meraikan kedatangan pengunjung sebelum count down pintu di buka...

Tempat pertama aku main ada lah Blue Sky ni... Auto aku jadi bebudak... Ha Ha Ha...

Terasa seolah aku berada di negara Mat Saleh pulak... 

Nak ke mana tu Aci? Penceroboh boleh di dakwa... Ha Ha Ha...

Aku jenjalan kat sini... Seyes feeling dia lain maciamm...

Aku suka masuk kat ESD ni wehh... 

Waktu nak masuk ESD ni... Aku ni dah lah tahan kencing... Ingatkan just nak lepak kejap jek... Sekali kena beratur... Ok... Tak pe lagi... Aku ingatkan just persembahan bodoh bodoh alam jek... Ingatkan tak lama.. 

Sekali masuk... Makkkk aihhhhh! Best giler wehhh... Terasa aku kembara ke Angkasa... Real nak mampos... Sampai senak pundi kencing aku ni menahan gayat.... Adakala tertutup mata... Giler lahhhhh! Excited punya pasal nasib aku tak terkencing... Ha Ha Ha...

Beratur nak masuk dalam... Seyes best giler... Wajib masuk sini ok...

Memula We'Ouls just usha orang lain main... Lepas tu... Jay Emm ketagih... 

Aku tak tahu lah... Si Jay Emm jadi ketagih nak main tikam tikam ni... Nasib baik lah aku tak ajak dia main indoor... Lagi banyak duit dia habis bertikam aku rasa... Ha Ha Ha... Kat satu tempat jek pon berhabis puluhan henget ok... Si adik tikam tu pulak tak kasi ngetest dulu... Kedekot betul! Si Jay Emm seboleh boleh nak tikam jugak Banana... Ehh... Tak leh jadi ni... Aku cecepat ajak dia blah... Kalu tak jadi tahik judi pulak dia kat situ... Huh!

Bila tengok Helang ni... Mati mati aku ingatkan Langkawi dah pindah Genting... Ha Ha Ha... 

Kita dah macam berjanji... Hidup biru! Mana pink awak? Ha Ha Ha...

Percayalah... Sepanjang aku naik mende ni.. Aku pejam mata... Tak sanggup nak tengok bawah... Pastu aku nyesal... Sebab aku pening lalat!

Nak main kat sini... 1 jam wehh beratur... So... U'Ouls nak main kat sini.. Pintu bukak jek pepagi buta tu... U'Ouls serbu sini dulu ok!

Aku suka lalu sini... Mengimbas kembali ke negara Mat Saleh...

Warna warni kehidupan...

Ingatkan nak naik Cable Car... Tapi tak jadi sebab dah lewat petang...

Jay Emm dan HH jek naik kapal ni... Aku suruh Jay Emm chop depan... Sekali dia boleh beralah pada budak cina... Kononnya geng budak Cina tu dah cukup korum 4 orang padahal dorang datang lambat... Dia bior budak Cina tu halau dia ke tempat lain... Geram betul aku! Terpaksalah sekapal dengan 2 jantan Melayu tu... Duduk belakang... Hishhh! Tak pe lah... Better lah dari geng babi tadi...

Aci sedih tertinggal Bas Leng Seng... He He He...

Layankan aje lah persembahan burung burungan ni... He He He...

Aci lain tak de... Main main mainan... 

Aku nak masuk Night At The Museum ni... Tapi... Guard tak kasi masuk... Dah tutup katanya... Ehhh! Awal lagi kot... Belum jam 6 petang pon... Geram betul!

Secara keseluruhannya... Aku rasa... Macam tak berbaloi harga tiket dengan tempat ni... Pada aku... Game outdoor dia simple... Tapi harga nak yahudi... Maintain harga lama sudah lahh kan... Iskkss... Banyak tempat yang tak boleh masuk... Sama ada kena beratur panjang... Membuang masa... Tak cukup masa... Or memang ada session yang memang tutup tak beroperasi or tutup awal! Kalu dulu dulu bukak lebih awal pagi sampai malam... Sekarang ni nape beroperasi cuma dari jam 11 pagi sampai jam 6 petang jek... Mana puas! 


Ada sedikit persediaan yang U'Ouls better aware... 
  1. Sebelum nak datang Genting Skyworlds Theme Park... Sediakan lah payung takut hujan...
  2. Better bawak siap siap baju hujan... Sebab ada games yang memerlukan U'Ouls cover pakaian dari basah... Kalu tak silap aku game Boat.. Best giler wehh... Nasib baik aku beli baju hujan kat area umah aku jek dengan harga RM 3.00 sehelai... Kalu beli kat kiosk Genting tu mahal dentum ok... Yang tak bestnya orang dok tanya mana aku beli baju hujan aku tu sebab menyerlah lawa sangat.... Ha Ha Ha...
  3. Pakai kasut ye... Kalu kaw pakai selipar... Gamaknya kena berkaki ayam lahh.. Sebab ada games tak benarkan pakai slipar... 
  4. Simpan barang kat locker... Locker ada disediakan ye... Simpan barang means... Sekali dengan handphone dan camera ok... Sebab... Ada tempat yang kaw kena tinggalkan jugak semua gadget... Elak risiko hilang ye... So better simpan siap siap dalam locker... Locker pon ada limit masa jugak... Lebih masa kena bayar! Cara aku... Agak agak masa dah nak tamat sejam pertama... Aku just pindah pindah locker jek... 
Ada kesah pasal locker ni... Yang kelakarnya... We'Ouls terlupa nak keluarkan duit... Macamana nak bayar even online or guna bank card sekali pon... Kena ada handphone betul tak... Abis semua dah terkunci dalam locker nak bayar camne? Ok... Jangan risau ok... Boleh jek suruh guard bukak locker... Then bayar... He He He..

Aku jarang bergambar berdua dengan HH... Inilah satu kenangan We'Ouls berpelukan... Tapi... Jay Emm tak puas hati... Sebab masa gambar dengan dia... Aku tak peluk dia... Ha Ha Ha... Aku pulak tak perasan... Sorry!

Sebenarnya... Aku nak tepek lebih banyak gambar lagi... Tapi... Macam tak best lah pulak kalu citer semua... So... Nak tahu lebih... U'Ouls kena datang sendiri tempat ni ye... Lain orang lain perjalanan ceritanya... Then... Enjoice!



- XOXO -

10 comments:

  1. wow tema biru .... biru mata hitam ku....peminat biru

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum ss, xpernah sampai genting highland tengok as kongsi terasa nak g la, kena cari masa free baru leh pergi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm ikin… apa lagi paw laa incik abe… ha ha ha

      Delete
  3. Lamanya tak naik genting. Pertama kali naik ride dalam indoor dia....rasa macam nak terkeluar isi perut. Tobat nak naik. huhuhu penakut punya orang...hehehe

    ReplyDelete
  4. eee bestnya.. mana gambar baju hujan berkilau? hehe. baru taw Pahang citizen ada laluan khas untunglaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Segan laa nak tayang… Kang m daud kilau x leh cari makan… ha ha ha

      Delete
  5. Sonok beronok2

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...